China, despre proiectul de lege al SUA privind Xinjiangul

China și-a exprimat indignarea față de semnarea așa-numitului „proiect de lege american privind munca forțată a uigurilor din Xinjiang”. Proiectul ar denatura grav realitatea respectării drepturilor omului din Regiunea Autonomă Xinjiang Uigură și ar încalca legile internaționale.

Existența „muncii forțate” și a „genocidului” în Xinjiang este o minciună, susține China. Dezvoltarea economică și stabilitatea socială din regiune sunt universal recunoscute. Acțiunea părții americane reprezintă, în fapt, o agresiune economică sub pretextul „drepturilor omului”, pentru a limita dezvoltarea Chinei.

De fapt, SUA sunt o țară în care s-au înregistrat crime grave privind munca forțată și traficul de persoane. În ultimii cinci ani, aproximativ 100.000 de persoane au fost traficate în SUA pentru muncă forțată.

Afacerile din Xinjiang nu sunt probleme legate de respectarea drepturilor omului, ci preocupări de contracarare a terorismului și separatismului. Conspirația nu poate împiedica dezvoltarea Chinei. Acțiunile americane vor submina doar stabilitatea lanțului industrial mondial și a lanțului de aprovizionare, vor perturba ordinea comercială internațională și vor afecta propriile interese și propria reputație. China va răspunde acestor acțiuni, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW