Fondurile de ajutor au fost furate

Reprezentanții Servicilor Secrete ale Statelor Unite (USSS) au declarat că cel puțin 100 de miliarde de dolari din bugetul destinat ajutoarelor pentru companiile și persoanele afectate de pandemia de Covid-19 au fost furate.

Potrivit Departamentului american al Muncii, cea mai mare parte a sumei a fost furată prin fraudele privind șomajul. Este vorba de aproximativ 87 de dolari destinați indemnizațiilor de șomaj, care nu au fost plătiți corespunzător.

În cadrul cercetărilor USSS, privind asigurările de șomaj și fraudele de împrumuturi, au fost confiscate peste 1,2 miliarde de dolari, alte peste 2,3 miliarde de dolari din fondurile furate fiind recuperate grație cooperării cu instituțiile financiare și guvernele statelor. Până acum, peste 100 de suspecți au fost arestați.

Potrivit Departamentului Trezoreriei, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, Congresul american a aprobat ajutoare în valoare de 4.500 miliarde de dolari, din care instituțiile federale au plătit aproximativ 3.500 de miliarde de dolari.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW