luni, 10 august, 2020
29.2 C
București

Ana Birchall, întrevedere importantă cu oficiali americani: ”Continuarea dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA, un obiectiv prioritar și pentru anul 2019”

Viceprim-ministrul Ana Birchall consideră continuarea dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA, un obiectiv prioritar și pentru viitor.

Astfel, dezvoltarea, consolidarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, cu accent pe consolidarea cooperării economice, a fost unul dintre subiectele discutate vineri de Ana Birchall, aflată în vizită de lucru în Washington D.C., în cadrul întrevederii cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA.

”I-am transmis asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA aprecierile pentru susținerea consecventă a candidaturii României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Am subliniat, de asemenea, că România va milita pentru o consolidare a relației UE-SUA în perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE de către țara noastră. Nu în ultimul rând, în discuția cu Wess Mitchell am lansat inițiativa ca anul 2019 să fie «Anul României» în SUA (…) Am reiterat interesul României pentru aprofundarea relațiilor economice dintre România și SUA, ca dimensiune prioritară a parteneriatului nostru strategic, subliniind că în ultimul an relațiile economice dintre țările noastre s-au consolidat. Există în continuare potențial important de creștere ce poate fi valorificat, mai ales că România a dovedit stabilitate economică și avantaje structurale în perspectiva intensificării investițiilor americane în țara noastră”, a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat de presă publicat pe anabirchall.ro.

Totodată, pe agenda discuțiilor s-a aflat și tema securității în regiunea Mării Negre, în contextul escaladării conflictului dintre Ucraina și Federația Rusă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...