8.5 C
București
joi, 25 februarie

Donorium, aplicația care susține donarea de sânge, numărul 1 pe AppStore în mai puțin de 24 de ore

La mai puțin de 24 de ore de la evenimentul de lansare al proiectului social Donorium, aplicația care conectează posibilii donatori de sânge cu centrele de transfuzie sanguină este pe primul loc în topul descărcărilor la aplicații mobile medicale pe iOS. Proiectul social este realizat de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge și își propune să dubleze numărul donatorilor din România până în 2025.

Aplicația Donorium are ca obiectiv interconectarea nevoilor centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor și facilitarea comunicării dintre aceștia. La mai puțin de o zi de la evenimentul care a anunțat proiectul, aplicația Donorium era deja descărcată de aproape 2000 de oameni. Din acest proiect fac parte cele cinci Centre Inițiatoare de Transfuzie Sanguină din țară: București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești, iar până în septembrie 2019 se vor mai alătura încă 10 centre din țară.

“Mă bucură foarte mult pentru interesul pe care l-au manifestat internauții pentru aplicație. Îi așteptăm cu drag să se programeze și să doneze. Ne dorim foarte mult să putem să lucrăm pe viitor doar în baza programărilor la donare. Acest lucru este benefic și pentru donatori, care vor petrece mai puțin timp să doneze, și pentru doctori, care vor putea avea un flux constant de consultații. ” a declarat Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină din București

„Pentru un proiect social, realizat în mare parte cu voluntarii noștri dragi din toate colțurile țării, este o bucurie enormă că aplicația a stârnit un asemenea val de interes la nici 24 de ore de când a fost lansată. Este încă o reconfirmare a faptului că era mare nevoie de ceea ce oferă Donorium. Cei care au aplicația pe telefon trebuie acum doar să se programeze, să doneze și să salveze. Și sigur, să își invite și prietenii în aplicație, ca să afle cine este ‘cel mai tare la donare’. Le mulțumim încă o dată Centrelor de Transfuzie Sanguină partenere, și investitorului nostru major, Kaufland România, fără de care ne-ar fi fost tare greu să ajungem aici.” a declarat Diana Stoica, Strategul Asociației Smart Society și unul din inițiatorii acestui proiect, cu o experiență mare în colaborarea cu Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge își vor concentra eforturile pentru actualizarea și îmbunătățirea legislației și a finanțării corespunzătoare a centrelor de transfuzie sanguină pe termen lung, propunându-și ca până în în 2025 să se dubleze numărul de donatori de sânge fideli și să se reorganizeze și eficientizeze sistemul de transfuzie sanguină din România.

Până în septembrie 2019 proiectul Donorium va fi în 15 centre de transfuzie din țară, până în septembrie 2021 în toată țara. Proiectul Donorium este susținut de Kaufland România și de voluntari din domenii precum IT, comunicare, juridic, marketing, științe comportamentale din toată țara.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW