9.1 C
București

Angajații din domeniul financiar, cei mai activi în căutarea unui nou job

În noiembrie, candidații din domeniul financiar au continuat să fie cei mai activi în căutarea unui nou job. În total, peste 100.000 de căutări pentru un job în acest domeniu au fost efectuate pe platforma BestJobs în perioada septembrie – noiembrie. La nivelul întregii piețe, candidații au căutat în noiembrie noi oportunități profesionale în același ritm ca în luna precedentă.

Unul dintre joburile-vedetă în noiembrie: client misterios (mistery shopper)

În noiembrie, joburile din domeniile financiar – contabilitate, inginerie și transport au ocupat primele trei poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români, cu peste 70.000 de căutări în total. Angajații din resurse umane au continuat să fie activi în căutarea unui nou job și în această lună, cu un total de peste 17.000 de căutări. Tendința a fost însă în scădere, numărul căutărilor fiind cu 24% mai mic față de octombrie. Alte domenii cu un număr mare de candidați interesați să-și schimbe jobul în noiembrie au fost inginerie (peste 18.000 de căutări), transport (peste 17.000), medical & pharma (peste 14.000), business process outsourcing (peste 13.000), vânzări și juridic, cu peste 12.000 de căutări fiecare.

În același timp, joburile-vedetă în noiembrie, care au atras împreună peste 3.000 de candidați, au fost poziția de client misterios la compania News Challenge Marketing Research (1.791 aplicanți), jobul de lucrător comercial la Takko Fashion (963 aplicanți) și poziția de partener servicii clienți în cadrul BCR (737 aplicanți).

Continental Automotive Group, Rompetrol și Enel au atras cei mai mulți candidați

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în noiembrie de către Continental Automotive Group (1.653 aplicanți), Rompetrol (1.648), Enel (1.544), Banca Transilvania (1.541), Oracle (1.507), Deichmann (1.474), First Bank (1.454), MedLife (1.377), Bergenbier (1.283) și Inditex (1.281).

Pe lângă căutările de joburi pe platforma BestJobs, candidații au continuat și în noiembrie să verifice joburile disponibile la companiile preferate, direct pe paginile de profil ale acestora din cadrul platformei. Astfel, topul companiilor cu cele mai multe aplicări spontane pentru pozițiile pe care le aveau deschise a fost condus de Deichmann, cu 65 de aplicări spontane, Enel și Penny Market, cu 62 de aplicări spontane fiecare, și Takko Fashion, cu 56.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING

Unde mergem

Mâine. La Grand Cinema&More (Băneasa Shopping City, Şos. Bucureşti-Ploieşti 42D,...