-1.1 C
București
miercuri, 2 decembrie

Angela Merkel îl pune la punct pe Donald Trump

Angela Merkel a deplâns, joi, într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF, “asasinarea” afro-americanului George Floyd de către polițiști. “Acest asasinat este un act teribil. Rasismul este un lucru teribil. Societatea americană este foarte polarizată”, a deplorat doamna Merkel, subliniind că “rasismul a existat întotdeauna și, din nefericire, este și cazul aici, în Germania”. Angela Merkel și-a exprimat speranța că manifestațiile actuale din orașele americane vor rămâne “pașnice”.

Donald Trump, “un stil controversat”

Întrebată ce crede despre modul de a acționa al președintelui Trump, Angela Merkel, aflată la putere din 2005 în Germania, a răspuns că, în ce o privește, “exigențele sale în politică au fost întotdeauna acelea de a încerca împăcarea oamenilor, de a-i reconcilia”.

“Eu, a adăugat domnia sa, cred că stilul politic (al președintelui Trump) este foarte controversat… Eu lucrez cu toți președinții aleși din întreaga lume și bineînțeles cu președintele american… Tot ce pot face este să sper că vom putea lucra împreună”.

Polițiștii implicați în uciderea lui Floyd sunt deferiți justiției

Toți cei patru polițiști care l-au interpelat pe George Floyd la Minneapolis sunt trimiși în judecată și moartea lui Floyd a fost recalificată în “asasinat”, așa cum au cerut sutele de mii de americani care manifestează de atâtea zile în Statele Unite.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW