Angela Merkel revine asupra deciziei anterioare privind restricţiile de Paşte

După ce la începutul săptămânii le propusese compatrioţilor germani să stea în carantină totală în cele cinci zile de Paşte, Angela Merkel a revenit asupra acestei decizii, cerându-şi chiar scuze. Se vede că nu a putut rezista criticilor venite inclusiv din partea membrilor guvernului.

«Recunosc că am comis o greşeală. În plus, e important ca o greşeală să fie corectată la timp». Cu aceste cuvinte, Angela Merkel şi-a anunţat intenţia de a abandona ideea de a le impune compatrioţilor săi o carantină strictă in perioada sărbătorilor pascale, de la 1 la 5 aprilie. Măsura, anunţată luni, a fost criticată vehement, inclusiv de membri ai guvernului de la Berlin. «Ştiu că această propunere a provocat o incertitudine suplimentară şi regret profund acest lucru. Îmi cer scuze tuturor cetăţenilor», a spus dna Merkel.

Propunerea de a închide totul – inclusiv supermarketurile – şi de a inventa o nouă zi liberă – 1 aprilie – a ridicat multe semne de întrebare şi urma sa creeze probleme: de la organizarea firmelor la plata salariilor, fără a uita slujba de Paşti, unde numărul de enoriaşi urma să fie limitat în biserici. Inclusiv ministrul german de interne, Horst Seehofer, îşi exprimase «stupoarea» că un partid creştin-democrat “sacrifică slujba pascală pe altarul luptei anti-Covid”.

Agenţiile internaţionale de presă, presa europeană relevă însă în aceste zile că numărul contaminaţilor şi al morţilor de Covid-19 în Germania depăşise miercuri 75.000, iar situaţia nu se anunţă mai bună în săptămânile ce vin, în ciuda restricţiilor în vigoare.

Foto: By א (Aleph) – Own work, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4136838

- PROMO - img

2 COMENTARII

  1. «Recunosc că am comis o greşeală. În plus, e important ca o greşeală să fie corectată la timp». Super … iata, ca chiar se poate om sa fii ! Prin spatiul Carpato-Danubiano-Pontic … mai vazurati asa ceva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW