ANL a recepţionat 15 locuinţe pentru tineri în Vălenii de Munte

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, astăzi, în orașul Vălenii de Munte (jud. Prahova), 15 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele, respectiv 7 garsoniere și 8 apartamente cu 2 camere, au fost construite în B-dul Nicolae Iorga, nr. 158-160, pe un regim de înălţime Sth+P+2E+M (subsol tehnic+parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind de 2.631.305,06 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, la nivelul județului Prahova, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 818 unități locative, situate în localitățile:

  • Ploieşti (402 unități locative);
  • Câmpina (80 de unități locative);
  • Buşteni (51 de unități locative);
  • Vălenii de Munte (88 de unități locative);
  • Sinaia (168 de unități locative);
  • Azuga (29 de unități locative).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW