16 C
București
miercuri, 5 mai

ANL a recepţionat 48 de locuinţe pentru tineri în orașul Târgu Ocna

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a recepționat, în orașul Târgu Ocna (jud. Bacău), 48 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, portrivit unui comunicat mlpda.ro

Locuințele (39 de apartamente cu o cameră şi 9 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada 1 Mai nr.13, cu regim de înălţime Sth+P+4E (subsol tehnic+parter+4 etaje). Valoarea investiției este de 5.422.635,27 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Bacău, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.381 de unități locative în localitățile:

  • Bacău (740 de unități locative);
  • Moineşti (106 unități locative);
  • Comăneşti (40 de unități locative);
  • Oneşti (200 de unități locative);
  • Târgu Ocna (163 de unități locative);
  • Dărmăneşti (36 de unități locative);
  • Slănic Moldova (48 de unități locative);
  • Buhuşi (48 de unități locative).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației publice nr. 3519 din 29 iulie 2020 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 2.996,00 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW