20.4 C
București
joi, 13 mai

ANL a recepţionat 54 de locuinţe pentru tineri în Caracal

54 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate astăzi, în municipiul Caracal (jud. Olt).

Locuinţele (8 apartamente cu 1 cameră, 34 de apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Dragoş Vodă, nr. 2C, în două blocuri cu regim de înălţime S+ P+4E (subsol + parter + 4 etaje).

Până în prezent, la nivelul judeţului Olt, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a finalizat 728 de unităţi locative, situate în localităţile:

– Slatina (244 de unităţi locative);

– Caracal (140 de unităţi locative);

– Piatra Olt (120 de unităţi locative);

– Balş (60 de unităţi locative);

– Scorniceşti (60 de unităţi locative);

– Drăgăneşti-Olt (60 de unităţi locative);

– Corabia (20 de unităţi locative);

– Potcoava (24 de unităţi locative).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW