20.4 C
București
joi, 13 mai

ANL a recepţionat 9 locuinţe pentru tineri în comuna Nuşfalău

9 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate astăzi, 19 iunie 2019, în comuna Nuşfalău (jud. Sălaj).

Locuinţele (3 apartamente cu o cameră şi 6 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Gării nr. 65/A, cu regim de înălţime P+2E (parter + 2 etaje).

La nivelul judeţului Sălaj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 338 de unităţi locative, situate în localităţile:

– Zalău (228 de unităţi locative);
– Bobota (9 unităţi locative);
– Crişeni (18 unităţi locative);
– Şimleul Silvaniei (35 de unităţi locative);
– Crasna ( 24 de unităţi locative);
– Sarmasag (24 de unităţi locative).

Ce este programul ANL

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 şi valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW