ANPC a pus lacăt pe cei mai vestiți mici din România. Nereguli grave constatate la Dedulești

Andrei Vlad (b1.ro)

Micii de la Dedulești sunt vestiți în întreaga țară. Comercianții de la marginea drumului, din Argeș, însă, au avut parte de un control intempestiv de la Protecția Consumatorului (ANPC). S-au descoperit nereguli grave, iar pentru patru localuri, activitatea a fost întreruptă. 

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă derulată în regiune, cu prilejul Zilei Siguranței Alimentare, celebrate pe data de 7 iunie. 

Patru restaurante cu mici de Dedulești, închise

Dintre cei cinci operatori economici, doar unul a rămas cu micii pe grătar. Ceilalți patru s-au ales cu activitatea suspendată. De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 78 de kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 de lei. 

Protecția Consumatorului a constatat mai multe abateri: utilizarea spațiilor frigorifice neigienizate, nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor – temperatura de păstrare indicată de producător, comercializarea produselor fără indicarea gramajului, comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare. 

În zilele următoare echipe mixte ale ANPC vor efectua în continuare controale în regiune. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW