1.4 C
București
marți, 26 ianuarie

Anunț de la Dacia. Apare mașina electrică

Mașinile electrice încep să devină o adevărată modă în contextul înmulțirii interdicțiilor pentru combustibilii tradiționali. Astfel, multe companii se preocupă tot mai tare de modele nepoluante.

Excepție nu face nici Dacia, care a realizat un Sandero Electric. Autovehiculul a fost prezentat în premieră în toamna anului 2017, potrivit playtech.ro.

Modelul a fost botezat Sandero Electron și este unul experimental, care nu va intra probabil niciodată în linia de fabricație. Cel care a construit acest model electric este directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din cadrul Universităţii Piteşti, Dănuţ Gabriel Marinescu.

„Vehiculul electric este construit pe un autoturism Dacia Sandero Stepway, prin înlocuirea sistemului clasic de propulsie cu un nou sistem electric (AMBRA) conceput în laboratorul „Sisteme alternative de propulsie – Vehicule electrice şi Hibride” din cadrul centrului. Propulsarea vehiculului este realizată de un motor asincron cu puterea maximă de 32 kW, alimentat de la o baterie litiu-ion cu o tensiune de 250V”, a explicat pentru Dănuţ Gabriel Marinescu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW