20.3 C
București
luni, 12 aprilie

Apple a lansat căștile AirPods Pro

Apple a lansat AirPods Pro, un set de căști complet fără fir care fac ca AirPod-urile destul de noi (a doua generație) să se simtă deja învechite. Căștile fără fir sunt cel mai mare upgrade pe care l-am văzut la gama AirPods, combinând design nou și funcții noi. Dar nu vă faceți griji, AirPods Pro are în continuare aceleași caracteristici de bază îndrăgite cu cele ale AirPod-urilor standard.

Unele lucruri s-au schimbat însă. De exemplu, nu va fi nevoie să mai atingeți unul dintre butoanele din cască pentru a comuta piese și puteți utiliza anularea zgomotului activ pentru a bloca toate sunetele din lumea exterioară. Și pentru cei care vor să asculte muzică, dar ascultă o parte din împrejurimi, ei bine, există un nou mod de transparență care permite filtrarea zgomotului ambiental ca să poată auzi mașinile din spatele său, cineva care îi strigă numele și așa mai departe.

Design

Referitor la vechiul design AirPod, era prea evident faptul că forma, și în special tulpinile lungi ale căștilor, au fost determinate de o necesitate de a stoarce toată tehnologia în proporțiile sale admisibil de mici.

Căștile noului Pro sunt cu aproape un centimetru mai scurte și chiar arată bine. În cazul în care odată era evident că purtați căștile, acum se mulează la față de la ureche. Seamănă cum le-ar proiecta un designer atunci când nu trebuie să-și dea seama unde să pună totul.

Cealaltă mare schimbare sunt căștile cu o singură dimensiune în favoarea a trei vârfuri de urechi din silicon interschimbabile. Aveți nevoie de acest lucru pentru anularea zgomotului, desigur, dar cu aceştia vin câteva probleme tehnice.

Performanță

Datorită acelor dopuri din silicon și a adăugarii rezistenței la transpirație și apă (rating IPX4), performanța acestor căști este mult mai crescută. Poți încerca să alegi sau să faci diferite mișcări solicitate și ai să observi această rezistență pe care nu ai mai întâlnit-o până acum la vreun produs Apple. Astfel pot fi folosite cu ușurință în sălile de fitness.

Modul de transparență, acum aproape o funcție obligatorie cu căști care anulează zgomotul, funcționează corespunzător. Ideea este că acest lucru vă permite să apelați anularea zgomotului pentru a filtra sunetele din lumea exterioară. Utilizează acel sistem de ventilație de egalizare a presiunii inteligent, împreună cu modificări software pentru a menține activă o cantitate mică de anulare a zgomotului. Trebuie să folosiți acest lucru pentru a auzi oameni vorbind sau anunțuri în stații sau aeroporturi.

Există și alte funcții, precum partajarea audio cu alte AirPod și integrarea Siri, care sunt perfect funcţionabile, dar doriți să auziți despre calitatea sunetului, nu? Apple a creat un EQ adaptiv care reglează automat frecventele joase și medii la formă urechii tale, în timp ce sunetul însuși este condus de un amplificator personalizat cu rază înaltă dinamică și un difuzor de distorsiune joasă.

Concluzie

Testul de potrivire a vârfului urechii în care iPhone-ul tău îți spune dacă folosești dimensiunea corectă a varfurilor de silicon sau dacă sunt așezate corespunzător, deși impresionant, nu este niciodată atât de inteligent pe cât ar dori să te gândești la conectarea la telefonul Apple.

Și deși este foarte bine, un dezavantaj este acela că nu este posibil să reglăm manual nivelul de anulare a zgomotului, așa cum se poate cu alte căști. Și atunci există faptul că încă nu poți înlocui bateriile din AirPods, așa că atunci când Pro-ul va opri eventual încărcarea, va trebui să le arunci mai degrabă decât să le repari. Acest lucru nu este foarte ecologic – și la 250 de lire sterline o pereche indiferent de portofel.

Este posibil să fi observat câteva produse active de anulare a zgomotului apărute în ultimele săptămâni, ambele folosind chipsetul Apple H1. A venit primul Beats ‘Solo Pro, primele cășți over-the-ear de la compania care au oferit ANC. Acum este rândul Apple, cu AirPods Pro.

Potrivit Apple, însă, cele două produse au fost de fapt dezvoltate independent. În timp ce a existat o oarecare comunicare, în mod surprinzător, având în vedere că ambele foloseau același chipset fundamental, echipa AirPods și echipa Beats au creat propriii algoritmi și reglaj. Înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să te aștepți că muzica pe care o asculți prin Beats și prin AirPods Pro să sune neapărat la fel.

Sursa: https://docs.google.com/document/d/1wNsxn1a-c-ekfj0SbKGK9BbRR0i7WDtx1Q4auOk-IMc/edit?usp=sharing

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW