Utilizarea internetului în America – ce spun statisticile referitoare la ultimii 3 ani

Internetul din Statele Unite a apărut din ARPANET, o rețea sponsorizată de Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată a Departamentului Apărării din SUA în anii ’60. La rândul său, Internetul din Statele Unite a constituit fundamentul pentru Internetul mondial de astăzi.

Conexiunile de internet din Statele Unite sunt furnizate în mare parte de sectorul privat și sunt disponibile într-o varietate de forme, folosind o varietate de tehnologii, dar și o gamă largă de viteze și costuri. În 2017, 76% dintre americani foloseau internetul, care se află pe locul 54 în lume. Statele Unite ocupă locul 1 în lume cu 7.000 de furnizori de servicii de internet (ISP), conform CIA, și al 3-lea pentru numărul de utilizatori de internet (în urma Chinei și a Indiei). Lățimea de bandă a internetului pentru fiecare utilizator de Internet a fost a 43-a cea mai mare din lume în 2016.

Denumiri de domeniu de nivel superior de Internet specifice SUA includ .us, .edu, .gov, .mil, .as (Samoa Americană), .gu (Guam), .mp (Insulele Mariane de Nord), .pr (Puerto Rico) , și .vi (Insulele Virgine SUA). Multe organizații și persoane din Statele Unite folosesc, de asemenea, domenii generice de nivel superior, cum ar fi .com, .net, .org, .name etc.

Accesul la Internet a devenit vital pentru comunicare, obținerea de informații, căutarea de locuri de muncă și participarea la o economie mondială în continuă schimbare

America, a patra țară ca mărime din lume pe suprafață, nu face excepție. Cu peste 312 milioane de utilizatori de internet din 2018, este una dintre cele mai mari piețe online din întreaga lume. În 2019 s-a constatat că doar zece la sută dintre adulții din SUA au spus că nu folosesc internetul. Utilizarea internetului în Statele Unite este frecventă, 43% dintre adulții chestionați spunând că au folosit internetul de mai multe ori pe zi în februarie 2018, față de doar 8% care au spus că au accesat internetul o dată pe zi. Statele Unite sunt, de asemenea, una dintre cele mai bine cotate țări în ceea ce privește libertatea internetului, ocupând locul patru în indexul Freedom House din 2017, cu 21 de puncte.

Utilizarea internetului în Statele Unite se orientează către un acces din ce în ce mai mobil

Începând cu 2019, 40,61% din traficul web din Statele Unite provine de la dispozitive mobile. În 2023, aproape 85% dintre adulții din Statele Unite sunt așteptați să acceseze internetul prin intermediul telefonului mobil, în creștere de la 80,3% în 2018. Începând cu 2019, conform Statista.com, americanii au petrecut jumătate din timpul lor pe aplicațiile de pe smartphone. În același an s-a constatat că cea mai populară aplicație în rândul publicului smartphone din Statele Unite este YouTube, cu un nivel de utilizator de 77,2%. Facebook, Căutarea Google și Google Maps sunt de asemenea foarte populare în rândul utilizatorilor de telefonie mobilă din SUA.

Social media este una dintre cele mai populare activități online, iar în 2019, 79% din populația din Statele Unite a avut un profil de rețea socială

Cu o cotă de piață de 45% din toate vizitele pe rețelele de socializare din țară, rețeaua socială Facebook este una dintre cele mai populare entități de socializare din Statele Unite, urmată de Reddit și Pinterest. În ceea ce privește aplicațiile de mesagerie, Facebook Messenger este cea mai importantă aplicație de mesagerie mobilă din Statele Unite, cu aproape 109 milioane de utilizatori unici din SUA. Snapchat s-a clasat pe locul doi cu o audiență de peste 49 de milioane de utilizatori.

Cumpărăturile online sunt de asemenea o activitate online foarte populară printre utilizatorii de internet din Statele Unite

În 2018, numărul cumpărătorilor digitali din Statele Unite a fost estimat la 259 de milioane. Prognoza arată că se estimează că această cifră va crește la peste 307 milioane până în 2023. Cele mai importante site-uri de retail online din țară includ Amazon, Walmart, eBay, Target și Apple. Comerțul mobil crește, de asemenea, agresiv, veniturile din comerțul comercial din SUA fiind de peste 207 miliarde de dolari americani în 2018. Amazon are cea mai populară aplicație de cumpărături mobile din Statele Unite, cu puțin peste 145 de milioane de utilizatori lunari din martie 2019. Walmart și eBay s-au clasat pe locul doi, respectiv al treilea.


Sursa: https://docs.google.com/document/d/1NrvS0W6_aXebC5ulH7V9DSPMNQr15FEdEJUzCBtF4hI/edit?usp=sharing

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW