sâmbătă, 11 iulie, 2020
18.7 C
București

Aproape 100 de companii se vor reloca în Olanda înainte de Brexit

Aproape 100 de companii se mută din Marea Britanie, urmând să se relocheze în Olanda pentru a rămâne în interioriul Uniunii Europene, din cauza ieșirii regatului din bloc, a transmis o agenție guvernamentală olandeză luni, citată de Euronews.

De asemenea, alte 325 de companii, îngrijorate în legătură cu pierderea accesului la piața europeană, iau în considerare mutarea, informează Agenția pentru investiții străine din Olanda (NFIA).

„Incertitudinea din ce în ce mai accentuată din Marea Britanie și posibilitatea tot mai clară a unei ieșiri fără acord cauzează o agitație economică majoră pentru aceste companii”, a declarat Jeroen Nijland, din partea NFIA. „De aceea tot mai multe companii se orienteză spre Olanda ca un potențial nou loc pentru sediul central, în cadrul pieții europene.”

Afacerile care au luat aceste decizii sunt din domeniul finanțelor, tehnologiile informației, media, publicității și sănătății, a anunțat NFIA. Olanda se află în competiție cu Germania, Franța, Belgia și Irlanda pentru a atrage companiile care intenționează să se mute în contextul Brexit.

Prim-ministrul Boris Johnson, care a preluat funcția luna trecută, și-a luat angajamentul de a conduce ieșirea regatului din Uniune la sfârșitul lunii octombrie, cu sau fără un acord.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Prima lansare a unui satelit experimental din România – Globar

Compania românească CryptoDATA a lansat cu succes în stratosferă primul ansamblu de echipamente...

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra unui val de leziuni asociate COVID-19

Beatrice Spătaru (gds.ro) Oamenii de ştiinţă au avertizat miercuri asupra...

Mărirea capacităţii de stocare a energiei, pentru a impulsiona procesul de decarbonizare

De la sesiunea plenară a PE: Comisia Europeană estimează că Uniunea va trebui să...

Ca la ei, la nimenea

Neculai Crețu Bucureștiul este împărțit în șase sectoare. Fiecare sector...