Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut în baza unei asigurări de bunuri și proprietăți destinate companiilor a fost de peste 2,8 milioane de euro, ca urmare a producerii unui incendiu – rezultă dintr-o analiză efectuată în rândul companiilor de asigurări membre UNSAR.
Incendiul este, de altfel, riscul cu cel mai mare impact asupra companiilor asigurate din România. În 2021, 69% din cele mai mari 50 de despăgubiri achitate persoanelor juridice de către societățile de asigurare au fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii.
De asemenea, incendiul se numără printre cele mai frecvente 5 riscuri produse anul trecut pentru care companiile au primit despăgubiri în baza asigurărilor de bunuri și proprietăți. În acest top se regăsesc inundațiile provocate de avarii ale instalațiilor de apă, canal sau provenite de la vecini, avariile accidentale la utilaje și echipamente, fenomenele naturale (furtună, grindină), incendiile și furtul / vandalismul.
“Indiferent că vorbim despre riscuri care au o frecvență mai mare de producere sau care pot avea un impact financiar important asupra unei afaceri, acestea pot fi acoperite de asigurări special dezvoltate pentru companii. Cu toții ne dorim un mediu de afaceri cât mai solid, favorabil dezvoltării și diversificării investițiilor, iar existența unui plan #BusinessSOS dedicat specificului fiecărei afaceri în parte poate reprezenta o soluție de sprijin în acest sens. Mulțumim încă o dată tuturor celor 17 instituții și organizații care s-au alăturat demersului nostru pentru antreprenori mai informați“, a declarat Adrian MARIN, președinte UNSAR.
Amintim că, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, UNSAR a lansat recent a doua ediție a planului #BusinessSOS, realizată cu sprijinul instituțional pentru educație financiară din partea ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară și susținută de BVB – Bursa de Valori București. Acest demers aduce mai multe informații cu privire la asigurările de bunuri și proprietăți, răspunderi civile, asigurări pentru riscuri financiare, dar și riscuri cibernetice.
“Roadmap-ul #BusinessSOS este dedicat antreprenorilor care doresc să se informeze cu privire la soluțiile care pot oferi continuitate afacerii lor. Indiferent de stadiul de dezvoltare al unui business, asigurările pot fi un partener important în evoluția acestuia”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.
#BusinessSOS este susținut de următoarele organizații și instituții: AAFBR – Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, APAPR – Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA – Asociația Română de Actuariat, ARTS – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate, ARB – Asociația Română a Băncilor, CCIFER – Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, CCIpR – Camera de Comerț Italiană pentru România, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR- Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, RBL – Romanian Business Leaders și UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări.
Mai multe detalii privind #BusinessSOS sunt disponibile aici: