15.1 C
București
luni, 21 septembrie

Armata iraniană recunoaște că avionul ucrainean cu cei 176 pasageri la bord a fost doborât “din greșeală”

Statul Major al forțelor armate iraniene a recunoscut că o “eroare umană” s-a aflat la originea prăbușirii avionului Boeing 737-800 aparțînând companiei Ukraine Internațional Airline.

Ce s-a întâmplat de fapt: Avionul ucrainean a zburat în imediata apropiere a unui sit militar sensibil aparțînând Gărzilor revoluției ale Iranului și a fost doborât accidental, din cauza unei erori umane, se spune într-un comunicat al armatei iraniene difuzat de postul public de televiziune.

Răspunderea este aruncată asupra “aventurismului Statelor Unite”

În comunicatul oficial al armatei iraniene se precizează că vinovații de comiterea catastrofei aviatice vor fi deferiți tribunalului militar și transmite condoleanțe familiilor victimelor, în cea mai mare parte iranieni și canadieni de origine iraniană. Comunicatul mai oferă un detaliu: aparatul s-a prăbuşit în orele de după atacul iranian asupra bazelor irakiene ce găzduiesc trupe americane, ca răspuns la uciderea de către americani a influentului general iranian Qassem Soleimani.

“Acest accident”, a declarat la rândul său șeful diplomației iraniene, Javad Zarif, “este consecința unei erori umane și a “aventurismului” Statelor Unite… Profunde regrete, scuze și condoleanţe adresate poporului nostru, familiilor tuturor victimelor și națiunilor afectate”.

O “eroare impardonabilă”, spune președintele Rohani

Președintele iranian a deplorat și el tragedia cauzată de o eroare umană care, în opinia sa, este “impardonabilă” și a exprimat profunde regrete și condoleanțe familiilor lovite de catastrofa aviatică. Canada, prin vocea premierului Justin Trudeau, a cerut o anchetă “completă și aprofundată”, având în vedere că la bordul avionului doborât s-a aflat un număr mare de cetățeni canadieni. Cere ca vinovații să fie deferiți justiției, precum și despăgubiri pentru familiile îndoliate.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. TEHRAN 6 CHRIST 6, ELIJAH 6, Tehran 6/12 Elijah 6/12; TEH.RAN. TEH-Tishbite, RAN-Romania. Christ and Tishbite from Romania. Sunt nascut si crescut in Romania, de aceea definitia cereasca suna astfel si nu dau doi bani pe cartea de identitate cu nume fals facuta de autoritatile romane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW