marți, 14 iulie, 2020
22 C
București

Transgaz vrea să achiziţioneze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică

Transgaz, operatorul naţional de transport şi sistem al gazelor, vrea să achiziţioneze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, întrucât riscă o amendă de la Consiliul Concurenţei de aproximativ 4% din cifra de afaceri, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), citat de Agerpres.

Astfel, Transgaz informează acţionarii că, în urma unei investigaţii demarate de Consiliul Concurenţei la sesizarea DIICOT, raportul inspectorilor de concurenţă propune sancţionarea companiei.

Potrivit procedurilor, după finalizarea unui raport de investigaţie, compania pentru care este propusă amenda trimite observaţii şi este audiată, apoi Plenul Consiliului Concurenţei ia decizia finală, prin vot.

Investigaţia Consiliului Concurenţei a vizat modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011, se mai precizează în documentul citat.

Plafonul valoric propus spre aprobare acţionarilor pentru onorariul avocaţilor este de 100.000 de euro.

În 2012, Consiliul Concurenţei a amendat patru companii cu aproximativ 5,6 milioane de euro pentru trucarea a două licitaţii organizate de Transgaz Mediaş, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei privind o posibilă înţelegere între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Transgaz SA în perioada 2009 – 2011, în vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SUA își extind războiul taxelor vamale la Franța? Anunță represalii la impozitarea de către Paris a giganților GAFA

Pionieră în materie de impozitare a GAFA (Google, Apple, Facebook și Amazon), Franța va face în curând...

Apel al unor superbogaţi

Un grup de 83 de milionari, între care și Jerry Greenfield, fondatorul gigantului american Ben&Jerry's, sau realizatorul...

OMS: Lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”

Previziunea din titlu îi aparține directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declarație...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...