9.1 C
București

Transgaz vrea să achiziţioneze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică

Transgaz, operatorul naţional de transport şi sistem al gazelor, vrea să achiziţioneze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, întrucât riscă o amendă de la Consiliul Concurenţei de aproximativ 4% din cifra de afaceri, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), citat de Agerpres.

Astfel, Transgaz informează acţionarii că, în urma unei investigaţii demarate de Consiliul Concurenţei la sesizarea DIICOT, raportul inspectorilor de concurenţă propune sancţionarea companiei.

Potrivit procedurilor, după finalizarea unui raport de investigaţie, compania pentru care este propusă amenda trimite observaţii şi este audiată, apoi Plenul Consiliului Concurenţei ia decizia finală, prin vot.

Investigaţia Consiliului Concurenţei a vizat modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011, se mai precizează în documentul citat.

Plafonul valoric propus spre aprobare acţionarilor pentru onorariul avocaţilor este de 100.000 de euro.

În 2012, Consiliul Concurenţei a amendat patru companii cu aproximativ 5,6 milioane de euro pentru trucarea a două licitaţii organizate de Transgaz Mediaş, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei privind o posibilă înţelegere între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Transgaz SA în perioada 2009 – 2011, în vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING

Scrisoare Deschisă Tineretului Român

Avertisment Dacă dogma crede şi...

Soluții eficiente de finanțare în cazul IMM-urilor

Întreprinderile micro, mici și mijlocii (IMM) au un...