marți, 14 iulie, 2020
22 C
București

Orban și Iohannis vor alegeri anticipate

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

„Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a spus Orban, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit să facă precizări privind strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

El nu a dorit să facă precizări privind strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

„Nu o să vă dezvălui strategia pe care am convenit-o. (…) Cu siguranţă vom găsi cele mai bune soluţii pentru a determina declanşarea procedurii de anticipate”, a spus premierul.

El a arătat că ar fi util şi bine ca alegerile anticipate să fie organizate simultan cu localele.

„În cazul în care nu vom reuşi să derulăm procedura necesară până la locale, oricum la o dată cât mai apropiată de locale”, a indicat premierul.

Orban nu a dorit să precizeze nici când va fi făcut primul pas pentru declanşarea anticipatelor. El a amintit că PNL a desemnat o echipă de lucru pentru discuţii cu partidele pe această temă.

„Purtăm aceste discuţii. Încă mai avem de purtat discuţii în continuare”, a spus Orban, arătând că acestea vizează şi discuţii cu ALDE şi Pro România, dar nu şi cu PSD.

El a mai afirmat că nimeni nu poate să garanteze că anul acesta vor fi organizate 100% alegeri anticipate.

„În ceea ce priveşte voinţa preşedintelui şi voinţa mea şi implicit a PNL, aceasta există şi este 100%”, a spus Orban.

Premierul a indicat că există două soluţii de declanşare a anticipatelor.

„În funcţie de evoluţia evenimentelor, vom apela la una sau la cealaltă dintre soluţii”, a arătat Ludovic Orban.

El a susţinut că PSD nu poate bloca alegerile anticipate.

„Cum să blocheze alegerile anticipate? O să voteze ei Guvernul PNL? Nu vă daţi seama că o să râdă toată ţara de ei”, a spus Orban.

Întrebat cum va convinge PSD să depună o moţiune de cenzură, Orban a răspuns: „Veţi vedea!”.

Prim-ministrul a indicat că a discutat cu preşedintele Iohannis şi despre termenul limită când ar trebui să înceapă procedura pentru alegerile anticipate, însă nu a dorit să-l dezvăluie pentru că mai trebuie realizată o analiză referitor la perioada de timp care trebuie să treacă între momentul după dizolvarea Parlamentului, convocării acestui scrutin de către Guvern şi data alegerilor.

Orban a fost întrebat dacă ia în calcul şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Asta nu depinde de noi. Structura Parlamentului este determinată de norma de reprezentare, adică la câţi cetăţeni se stabileşte un deputat, respectiv un senator. Asta presupune o modificare legislativă şi sincer nu cred că va fi posibilă înainte de alegeri. Ce ne dorim cu adevărat este să creştem reprezentarea în Parlament a diasporei”, a arătat Orban.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SUA își extind războiul taxelor vamale la Franța? Anunță represalii la impozitarea de către Paris a giganților GAFA

Pionieră în materie de impozitare a GAFA (Google, Apple, Facebook și Amazon), Franța va face în curând...

Apel al unor superbogaţi

Un grup de 83 de milionari, între care și Jerry Greenfield, fondatorul gigantului american Ben&Jerry's, sau realizatorul...

OMS: Lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”

Previziunea din titlu îi aparține directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declarație...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...