Barna: „Alegerile anticipate sunt singura soluție pentru ca majoritatea parlamentară să reflecte dorința românilor”

Președintele USR, Dan Barna, a lăudat inițiativa premierului Ludovic Orban care a anunțat după consultările cu președintele Iohannis că a hotărât organizarea de alegeri anticipate.

Acesta a subliniat că anticipatele sunt singura soluție acum pentru că majoritatea în Parlament este formată de PSD.

„Avem nevoie de un parlament reformist. Încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configurație parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluție care poate conduce la crearea unei astfel de majorități care să reflecte dorința românilor de a ieși rapid din ambiguitatea actuală. Salut, în acest context, faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe acest subiect și au o opinie comună cu a noastră”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR subliniază că România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, că s-a luat decizia că varianta cea mai bună pentru România este organizarea de alegeri anticipate.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW