16 C
București
miercuri, 5 mai

“Asociația femeilor de afaceri” din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România, lansată oficial la Iași

Uniunea Generală a Industriașilor din România (U.G.I.R.) a lansat, în cadrul Conferinței Antreprenoriat & Leadership Feminin – „Estetica minții feminine”, desfășurată la Iași, pe 26 februarie, „Asociația femeilor de afaceri” din cadrul Uniunii. Această structură are scopul de a sprijini femeile din mediul de business românesc și va fi reprezentată în toate cele 42 de județe din țară.

Prin intermediul acestei organizații, U.G.I.R. și-a asumat misiunea de a sprijini dezvoltarea femeilor antreprenor. Astfel, vor fi susţinute inițiativele de business care vor genera produse și servicii inovatoare, atât pe plan național, cât și la nivel european. Mai mult, femeile vor fi ajutate în creșterea competitivității pentru afacerile pe care le conduc și vor fi implicate în proiecte ample, de cercetare sau inovare.

Pentru a face acest lucru posibil, U.G.I.R. are în vedere crearea unor incubatoare de business pentru femei, organizarea de întâlniri de afaceri și workshop-uri dedicate și îmbunătățirea condițiilor de dezvoltare a afacerilor conduse de antreprenoare. În egală măsură, vor fi create legături între mediul de business și cel privat pentru o comunicare mai facilă și va fi valorificat potențialul feminin prin toate mijloacele posibile.

„Suntem într-un moment excelent, când femeile din mediul antreprenorial românesc pot beneficia de și mai multă susținere. Îmi doresc ca femeile din business să fie mai motivate și mai active și chiar să-și urmeze visurile pentru că fac o muncă extraordinară, cu rezultate foarte bune. De aceea, ne bucurăm să anunțăm că de acum avem și o organizație de femei în cadrul U.G.I.R., prin intermediul căreia consolidăm demersurile de dezvoltare. Pe termen lung, avem în plan să identificăm oportunităţi noi pentru mediul de business chiar și în afara granițelor”, a declarat Mirabela Miron, preşedinte U.G.I.R. pentru Regiunea de Nord-Est.

Conferința Antreprenoriat & Leadership Feminin – „Estetica minții feminine” – sute de participante și invitați de marcă

La Conferința Antreprenoriat & Leadership Feminin – „Estetica minții feminine” au participat peste 200 de femei de afaceri din toată ţara, inclusiv din Republica Moldova. Totodată, peste 20 de speakeri și invitate speciale au împărtășit din experiența lor, printre acestea fiind și vicepremierul interimar Raluca Turcan.

Conferința din Iași este prima dintr-o serie de evenimente care vor fi derulate în mai multe orașe din România. Scopul acestora este de a susține cât mai mult femeile din mediul de business românesc și de a crea o comunitate puternică pentru dezvoltarea profesională și personală.

Participantele au avut acces la o serie de traininguri, sesiuni de networking și oportunitatea de a accesa proiecte sociale sau educaționale. În acest context, Raluca Turcan a amintit două oportunități importante pentru comunitățile din România. Prima este un proiect în valoare de 30 de milioane de euro pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Vicepremierul a afirmat că, în prezent, din 91.000 de copii cu părinţii în afara României, 16.000 au ambii părinţi în diaspora. Al doilea proiect menționat presupune dezvoltarea programelor de tip afterschool, astfel încât mai mulți elevi din România să aibă acces.

Temele abordate în această ediție a conferinței au fost: „Antreprenoriat. Implicarea în afaceri și în societate a femeii moderne”, „Leadership feminin – Plus valoare sub întrebuințată în afaceri și în societate”, „Estetica minții feminine – Sexualitate și stabilitate mentală și emoțională”, „Puterea interioară a femeii” și „Energia feminină – Cum o dezvolți și cum o introduci în afacere fără a te masculiniza”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW