13.9 C
București
luni, 17 mai

Asociația Orașelor cere Guvernului să investească direct în Republica Moldova

Consiliul Director al AOR (Asociaţia Oraşelor din România) punctează importanţa unei colaborări concrete şi directe dintre structurile asociative de pe ambele părţi ale Prutului.

„Este convingerea noastră că primarii din Republica Moldova trebuie să beneficieze de o investiţie românească de încredere şi fonduri, pentru a dezvolta, concret, prin proiecte utile, comunităţile pe care le reprezintă”, a declarat preşedintele AOR Mădălin Ady Teodosescu.

„AOR pune la dispoziţia comunităţilor de peste Prut experienţa comună a tuturor administraţiilor performante din România. Dezvoltarea locală este, până la urmă, cheia integrării europene a Republicii Moldova. Chemăm Guvernul României alături de noi, într-un proiect care poate aduce bunăstare şi dezvoltare acolo unde este cea mai mare nevoi, în mijlocul comunităţilor locale din Republica Moldova”, a continuat acesta.

Preşedintele executiv AOR Ionel Chiriţă a subliniat importanţa unui sprijin necondiţionat din partea autorităţilor române faţă de o dezvoltare locală competentă, unitară şi concretă a Republicii Moldova.

„Cei mai mulţi dintre membrii AOR sunt primari cu experienţă care au muncit, timp de câteva mandate, pentru a dezvolta comunităţile care i-au ales. De ce să nu folosim această experienţă pentru a coordona un program românesc de investiţii în Republica Moldova?”, a subliniat Ionel Chiriţă, preşedinte executiv AOR.

„Am încredere în primarii din Republica Moldova. Eu consider că, printr-o investiţie concretă în programe coordonate la nivel local, putem avea certitudinea că România ajută într-adevăr la consolidarea unui pas hotărât, pro-european, al fraţilor noştri de peste Prut. Chem Guvernul României alături de noi într-un proiect transnaţional, care concretizează sprijinul declarat al ţării noastre faţă de integrarea europeană a Moldovei”, a mai declarat Ionel Chiriţă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW