20.8 C
București
marți, 18 mai

Atac cu cuțite la Birmingham. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Birmingham, al doilea mare oraș al Marii Britanii, mai multe persoane au fost atacate cu cuțite. Primele informații ale poliției sosite la locul incidentului anunțau duminică la prânz existența a cel puțin unui mort și a șapte răniți, doi aflându-se în stare gravă. Evenimentul a avut loc într-un cartier așa-numit „Gay Village”, considerat a fi o „zonă de evitat”. Sâmbătă seară, târziu, mai multe persoane se aflau la mesele din fața cluburilor și a barurilor din zonă, închisă traficului din cauza pandemiei. Un martor ocular a declarat pentru BBC că, brusc, au fost auzite zgomote puternice și mare agitație. Au constatat că avea loc o busculadă de multe persoane – bărbați, femei, tineri, persoane în vârstă.

„Pentru moment, noi nu suntem în măsură să precizăm numărul persoanelor înjunghiate și nici gravitatea stării de sănătate a tuturor persoanelor rănite”, s-a anunțat în comunicatul poliției, care subliniază totuși că este vorba de un incident „major”. Toate serviciile de urgență au fost aduse la fața locului pentru acordarea îngrijirilor necesare.

Întrebarea pe care și-au pus-o autoritățile este dacă a fost sau nu vorba de un act terorist, deși este prea devreme să se tragă o concluzie. Este însă știut că nivelul pericolului terorist în Regatul Unit este clasat ca „important”, respectiv la gradul 3 dintr-o scară de 5.

„Suntem în acțiune pentru a stabili exact ceea ce s-a produs în cartierul mai sus menționat din Birmingham, lucru ce necesită încă timp… În acest stadiu nu ar fi potrivit să se speculeze în privința cauzelor atacului”, au precizat forțele de ordine.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GREAT BR.IT.AIN. GREAT, BRAIN, IT-Tishbite. The great brain of Tishbite. Grozavul meu CREIER privat de somn din august 2015 pana-n prezent. Indirect e afectata toata Marea Britanie in trecut, prezent si viitor. Daca mi se va continua „tratamentul”, voi schimba fata Marii Britanii.
    Peste 7300 de ore de somn pe care nu le mai gasesc niciodata. Din aceasta cauza Jack Spintecatorul nu a fost gasit niciodata de oamenii legii. TI.ME. TI-Tishbite, ME-Move. Tishbite’s move (present-continuum).
    V-ati intrebat de ce definitia cereasca a Marii Britanii suna astfel??? Deoarece creierul meu compus din puteri fara materie si foc nematerialnic a facut, face si va face in continuare minuni cu norii planetei Pamant, cu fulgerele, cu pasarile, animalele, pestii, gazele, cu pietrele din Cosmos(meteorii) s.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW