12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Afacerea Navalnîi: Europa va sancționa Rusia

Miniștrii de Externe ai țărilor Uniunii Europene s-au înțeles luni, la Luxemburg, să sancționeze Rusia pentru otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi. Există, deci, un acord politic pentru lansarea procesului de finalizare, pe baza propunerilor Franței și Germaniei, au precizat mai multe surse diplomatice.

Sunt vizate mai multe persoane și o întreprindere

Organizația pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) a confirmat că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novitchok, substanță concepută de specialiști sovietici pentru scopuri militare.

Franța și Germania au propus partenerilor lor să accepte înscrierea mai multor persoane și a unei întreprinderi rusești unde este fabricat Novitchokul – a cărui utilizare este interzisă – pe lista europeană a sancțiunilor vizând utilizarea armelor chimice. Lista cuprinde deja opt nume și un centru de cercetări în Siria. Sancțiunile europene prevăd o interzicere de viză și înghețarea bunurilor deținute în Uniunea Europeană, precum și interzicerea dreptului de a beneficia de finanțări europene.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW