Atentatul de la Kabul: Joe Biden promite represalii

Președintele Joe Biden a venit joi seară în fața presei cu un discurs plin de emoție după atentatul comis de sinucigașii Statului Islamic lângă aeroportul din Kabul, soldat până acum cu peste 85 morți, inclusiv 13 militari americani, și sute de răniți.

Pe un ton ferm, domnia sa a promis să-i urmărească oriunde ar fi ei și să-i pedepsească pe autorii atentatului. «Vă vom urmări și vă vom face să plătiți», a spus președintele, avertizând că Statele Unite «vor răspunde cu forță și precizie… Nu vom uita, nu vom ierta».

Despre militarii americani care și-au pierdut viața, președintele Biden a rostit cuvinte de o mare sensibilitate, evocând sentimente pe care le-a avut cândva și el pentru propriii săi fii. I-a declarat eroi pe cei 13 militari americani uciși în atentat, «pentru că și-au dat viața într-o misiune periculoasă, pentru a salva viața altora», și a invitat la păstrarea unui moment de reculegere în memoria lor.

Vor continua evacuările

Președintele Biden a anunțat de asemenea că, în ciuda atentatului, care a ucis militari americani și zeci de civili afgani, evacuările din Afganistan vor continua. «America nu se va lăsa intimidată», a spus președintele Biden…«Nu ne vom lăsa descurajați de teroriști, nu vom permite oprirea misiunii noastre, vom continua evacuarea». În felul acesta, președintele american a confirmat și cu acest prilej că va respecta data-limită de 31 august pentru retragerea trupelor americane din Afganistan, în ciuda criticilor auzite chiar din partea unora din propriul partid, care cer rămânerea la Kabul mai multă vreme dacă va fi necesar pentru finalizarea evacuărilor. Domnia sa a precizat că este încă posibilă evacuarea americanilor și afganilor eligibili în perioada până la 31 august. Răspunzând presiunilor pentru prelungirea termenului evacuărilor, Joe Biden a subliniat că «știind că există riscul unui nou atac, armata a concluzionat că aceasta este soluția, să grăbim evacuarea, iar eu cred că ei au dreptate».


- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. Fa nevaccinatilor, afganio sa va interzicem sa intrati la spectacolele de teatr u si sa particpati la festivalul muzical UNTOLD ca represalii pentru atentate si ca ne-ati batut de ne-ati capiat cea mai buna si vaccinata armata din lume, cea care a imbuliNATO !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW