8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Atenție! Mari reduceri de posturi urmează a fi operate la uzinele Renault din Franța

În ședința de marți a Comitetului central social și economic (CCSE) al grupului Renault a fost precizată repartiția celor 4.600 locuri de muncă ce urmează a fi suprimate în uzine de pe teritoriul Franței: 1.500 în domeniul ingineriei, 2.100 în uzine și 1.000 funcții de suport.

Renault a început deja să-și stabilească proiectele pentru Franța, după imensele dificultăți prin care trece din cauza efectelor pandemiei Covid-19. În cursul unei reuniuni a CCSE de marți a fost luată deja o primă măsură ce vizează masive concedieri, cele mai multe fiind prevăzute la nivelul uzinelor. Surse informate citate de jurnaliștii de la „Les Echos” au precizat că suprimarea de posturi se va opera de-a lungul a trei ani, grație plecării la pensie sau a plecărilor voluntare.

Un vast plan de economii

Renault a anunțat încă din 29 mai un vast plan „de ajustare”, ce prevede realizarea unor economii de 2 miliarde euro prin reduceri de cheltuieli de-a lungul unei perioade de trei ani. În acest cadru, grupul Renault a cifrat la 650 milioane de euro economiile pe care le va realiza în uzinele sale, „inclusiv din străinătate”, la 800 milioane euro prin reorganizarea ingineriei și la 700 milioane reducerile de cheltuieli generale. Acest plan implică suprimarea a 15.000 de posturi în întreaga lume (8% din întregul efectiv al grupului Renault), din care 4.600 pe teritoriul Franței.

Câți angajați are Renault

Grupul Renault dorește de asemenea să constituie un „pol de excelență” pentru vehiculele electrice în nordul Franței și are în vedere transferarea activității de asamblaj al modelului Kangoo, efectuată în prezent într-o uzină situată în apropiere de Douai. Sunt semne de întrebare privind viitorul uzinei din Dieppe, unde la ora actuală este produs modelul Alpine, privind viitorul turnătoriilor din Bretagne. În total, grupul Renault are angajate în prezent 17.300 de persoane în uzinele sale, 8.900 în sectorul ingineriei și 6.800 în funcțiunile de suport.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW