7.9 C
București

Autoritatea Electorală caută experţi electorali

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, lansează un apel către cetăţenii români interesaţi să se implice în alegerile prezidenţiale din acest an, recomandându-le să se alăture echipei AEP în calitate de experţi electorali.

„Odată intraţi în Corpul experţilor electorali, cetăţenii au şansa de a participa la tragerile la sorţi pentru toate alegerile şi, din poziţia lor de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau de locţiitori ai acestora, au posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte şi transparente”, a afirmat preşedintele Autorităţii.

Până la data de 27 octombrie 2019, AEP va desemna, prin tragere la sorţi, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora pentru alegerea Preşedintelui României din 10 noiembrie 2019.

În perioada funcţionării birourilor electorale ale secţiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 190 de lei (pentru maximum 5 zile în primul tur şi 3 zile în turul al doilea).

Persoanele interesate să acceadă în Corpul experţilor electorali pot trimite cereri de admitere, însoţite de copii ale actelor de identitate şi copii ale documentelor care atestă studiile, la adresa de e-mail expert@roaep.ro sau la structurile teritoriale ale AEP.

Cei care nu mai doresc să facă parte din Corpul experţilor electorali trebuie să solicite în scris Autorităţii Electorale Permanente retragerea din Corpul experţilor electorali, în cel mult 5 zile de la data începerii perioadei electorale, printr-o cerere însoţită de copia actului de identitate.

În cazul alegerilor prezidenţiale din acest an, perioada electorală începe în data de 28 august 2019. Persoanele care, din motive întemeiate, nu pot îndeplini funcţia de preşedinte al biroului electoral al unei secţii de votare sau de locţiitor al acestuia la acest scrutin, trebuie să solicite în scris Autorităţii Electorale Permanente suspendarea din Corpul experţilor electorali pe durata alegerilor, cel mai târziu cu 30 de zile înaintea zilei alegerilor.

Cererile de suspendare şi de retragere trebuie semnate olograf şi transmise prin e-mail la adresele structurilor teritoriale ale AEP sau depuse la sediul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SC ROMTAS EXPRES TRANS SRL

SC ROMTAS EXPRES TRANS SRL convoaca Adunarea Generala a Asociatilor in data de 03.02.2020 ora 15:00 la...

SC ROMTAS SERVICES 2000 SRL

SC ROMTAS SERVICES 2000 SRL convoaca Adunarea Generala a Asociatilor in data de 03.02.2020 ora 15:00 la...

UGIR anunță deschiderea unui proiect destinat întreprinzătorilor

Pentru întreprinzătorii preocupaţi de inovare şi dezvoltare, confederaţia patronală UGIR – Uniunea Generală a Industriaşilor din România,...

Coronavirus: Primul ministru chinez a sosit la Wuhan, epicentrul epidemiei

Premierul Li Keqiang s-a aflat luni la Wuhan, epicentrul epidemiei cu virusul ucigaș, care a ucis deja 80 de...

TRENDING

Haribo dă în judecată un producător de dulciuri

Compania germană Haribo a dat în judecată...

Guvernul ar putea adopta amnistia fiscală în luna mai

Guvernul României ar putea adopta, în luna...