miercuri, 3 iunie, 2020
10.4 C
București

Aventuri printre ghețari. Ce vacanțe poți plănui în ținuturile albe

Toată lumea își imaginează vacanța ca un șir lung de zile însorite, plaje încinse și mese la terase. Dar pentru cei mai curioși și aventuroși din fire, există și alte feluri de a-ți petrece vacanța. Cum ar fi, înconjurat de ghețari, animăluțe polare și inuiți bine îmblăniți. Cum poți să trăiești experiența unică a unei excursii arctice? Pentru început, cu un card de credit, ca să nu-ți dai peste cap bugetul cu avionul și cazarea. Și cu ajutorul unui tour-operator care organizează astfel de aventuri. Iată cele mai frecvente destinații din această categorie.

Antarctica

Este locul unde pinguinii sunt mai numeroși ca oamenii. Și unde soarele apune, doar ca să răsară câteva minute mai târziu, cel puțin pe timp de vară. De ce să alegi sudul extrem al lumii ca să te bucuri de ghețari maiestuoși și peisaje de cristal? Continentul înghețat nu este singura atracția în această partea globului. De fapt, aventura începe printre oameni cu sânge fierbinte și spirite încinse. Vei zbura din București la Istanbul, probabil. Iar de acolo, direct către Buenos Aires, Argentina. Aici vei dansa tango, vei savura gustul unei fripturi cum nu găsești pe acasă și vei remarca melanjul unic de arhitectură colonială și cultură sud-americană. Abia apoi urmează Țara de Foc, cu ținuturile sale albe și fauna nemaiîntâlnită în alte părți ale Terrei. 

Alaska

Dacă tot vorbim despre America, nu putem ignora partea opusă Țării de Foc, respectiv Alaska. Acest stat american dispune de un peisaj ușor diferit. Pe lângă crestele albe și zonele de un alb nesfârșit, există și zone uscate în sezonul cald. O perioadă în care natura renaște, în special fauna. Ceea ce face Alaska o opțiune pe cât de aventuroasă, pe atât de riscantă. Vei fi, probabil, însoțit de un ghid bine pregătit. Dar situațiile neprevăzute sunt posibile. Dacă vrei să simți cu adevărat că-ți pui sângele în mișcare, e perfect. Urși, elani, vidre și lupi sunt des întâlniți pe aceste meleaguri. Meleaguri care poartă cu ele și suficiente legenede, pentru a-ți menține interesul viu.

Groenlanda

Dacă, pe de altă parte, pornești pe urmele vikingilor, n-ai cum să ratezi Groenlanda. Această insulă permanent albă găzduiește și o serie de așezări umane mici, cum ar fi capitala Nuuk. Aici este baza turistică cea mai frecentă. De aici poți pleca în expediții asistate printre fiordurile înghețate și în apropierea ghețarilor mereu mișcători. Un alt motiv să alegi Groenlada este traseul din Europa, care trece cel mai probabil prin Islanda. De fapt, cele două desinații sunt deseori vândute la pachet, în super excursii de 10-20 de zile.

Spitsbergen

Această insulă norvegiană din Oceanul Arcitc găzduiește orașul Longyvearbyen, cea mai nordică așezare din lume. Grupurile de turiști care se aventurează prin aceste ținuturi sunt obligate să poarte asupra lor măcar o pușcă. Și pe bună dreptate, pentru că urșii polari mișună prin toate colțurile. Mai mult, atmosfera ciudată este intensificată de soarele care strălucește non-stop din aprilie până în august, în ceea ce se numește ziua polară. Peisajele sunt dramatice, natura e copleșitoare în măreția sa. Iar omului îi este reamintit locul modest pe care îl ocupă. Cu siguranță o destinație pe care o vei ține minte toată viața.

Oriunde plănuiești să evadezi, orientează-te către unul dintre partenerii CardAvantaj. Acolo te bucuri de vacanțe în rate fără dobândă* și cu multe alte beneficii. Ce bine le-ar fi prins și marilor exploratori o astfel de finanțare!

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

- Publicitate -
Articolul precedentCalendar
Articolul următorTop 5 sfaturi pentru motivarea angajatilor tai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...