Beijingul este pregătit să satisfacă cerințele jurnaliștilor străini în timpul Olimpiadei de Iarnă

China implementează politica națională de bază a deschiderii către exterior. În consecință, mediul în care presa străină poate relata despre Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing este deschis și liber.

Administrația din China asigură, în conformitate cu legea, drepturile și interesele legitime ale reporterilor străini, toate condițiile necesare potrivit Contractului Orașelor-gazdă. Salutăm atenția și opiniile constructive ale presei străine, dar ne opunem denaturării faptelor și defăimării Chinei și a Olimpiadei de Iarnă de la Beijing în numele așa-numitei „libertăți a presei”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Potrivit acestuia, regulamentele pentru prevenirea pandemiei în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Beijing sunt formulate în comun de Comitetul de Organizare a Olimpiadei de Iarnă de la Beijing și Comitetul Olimpic Internațional. Tot personalul implicat în cele două evenimente va implementa cu strictețe managementul în circuit închis și nu va avea contact direct cu rezidenți din Beijing, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a membrilor delegațiilor, a rezidentților orașului gazdă și pentru a asigura desfășurarea în siguranță a competițiilor sportive.

Peste 2.500 de jurnalişti au prezentat cereri de înregistrare la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. După inaugurarea jocurilor, vor avea loc zilnic conferințe oficiale de presă pentru a oferi jurnaliștilor suficiente materiale pentru relatări. În plus, jurnaliștii străini vor avea posibilitatea să facă interviuri online prin mijloace tehnologice moderne cu personalitățile în afara circuitului închis, a spus Wang Wenbin.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW