Beijingul susține că SUA au denaturat contramăsurile luate de China împotriva Lituaniei

China susține că recent, SUA au denaturat în mod repetat contramăsurile luate de China împotriva Lituaniei, oficialii americani considerându-le acte de „diplomație coercitivă”.

Încălcarea principiului existenței unei singure Chine de către guvernul Lituaniei a fost condamnată de comunitatea internațională. Partidul de opoziție din Lituania a emis recent o declarație, recunoscând Taiwanul ca parte inalienabilă a teritoriului Chinei, exprimându-și speranța de a constitui un guvern care să corecteze greșelile. Acest lucru arată că Lituania a făcut o greșeală gravă în relația sa cu China înainte ca aceasta să adopte contramăsuri rezonabile și legale.

În urmă cu doar o săptămână, Departamentul de Stat al SUA a anunțat restricții privind vizele a opt oficiali cubanezi, sfidând o rezoluție aprobată de 29 de ani de Adunarea Generală ONU, care cer SUA să pună capăt embargoului împotriva Cubei.

În plus, pentru a-și menține hegemonia economică și tehnologică, SUA au folosit toate mijloacele pentru a-și suprima concurenții, precum Alstom din Franța și Toshiba din Japonia, au constrâns TSMC și Samsung să predea informații despre lanțurile de aprovizionare cu cipuri și au fabricat un dosar doamnei Meng Wanzhou de la Huawei, în încercarea de a suprima întreprinderile chineze de înaltă tehnologie. De ce nu ar fi etichetate aceste acte drept „diplomație coercitivă”?

Diverse fapte confirmă, de asemenea, că „diplomația coercitivă” americană este sortită eșecului. Tadashi Yanai, fondatorul brandului japonez de îmbrăcăminte Uniqlo, a declarat că nu va intra în „jocul” american legat de bumbacul din Xinjiang.

Toate țările suverane, fie mari sau mici, puternice sau slabe, au un statut egal conform dreptului internațional. Întreprinderile funcționează și se dezvoltă conform regulilor pieței. Statele Unite nu pot deveni puternice cu ajutorul „diplomației coercitive”. În schimb, vor deveni din ce în ce mai izolate, iar în cele din urmă vor pierde totul.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW