Belarus: Un summit european extraordinar va discuta instituirea de noi sancțiuni contra regimului Lukașenko

Un summit extraordinar virtual al liderilor Uniunii Europene va avea loc miercuri, 19 august, pentru a discuta evoluțiile actuale din Belarus, a anunțat Charles Michel, președintele Consiliului european. „Poporul Belarusului are dreptul să-și decidă propriul viitor și să-și aleagă liber conducătorii…Violența împotriva manifestanților este inacceptabilă”, a declarat Charles Michel.

Germania, care în prezent asigură președinția semestrială a UE, a avertizat că intenționează să extindă sancțiunile deja decise împotriva responsabililior de la Minsk pentru violențele de o cruzime fără precedent împotriva manifestanților care contestau realegerea lui Lukașenko la președinția țării. Steffen Seifert, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, a evocat posibilitatea extinderii sancțiunilor și la alți oficiali din Belarus și a pledat pentru trimiterea unei misiuni de mediere a OSCE care să verifice rezultatele recentului scrutin prezidențial.

La Minsk continuă manifestațiile

După uriașul „marș al libertății” de duminică, luni au continuat manifestațiile împotriva realegerii frauduloase a lui Lukașenko în fața mai multor uzine și la postul public de televiziune din Minsk. A fost anunțată o grevă generală în sprijinul cererii de a se organiza noi alegeri prezidențiale. Protestatarii purtau drapele alb și roșu ale opoziției. Cei mai numeroși protestatari erau muncitorii de la o uzină de vehicule grele și de la uzina de tractoare din Minsk.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW