16 C
București
miercuri, 5 mai

Berlin: Violenţe la manifestațiile de Ziua Muncii. 100 polițiști răniți, peste 300 interpelări


Aproape 100 de polițiști au fost răniți și peste 300 persoane au fost interpelate la Berlin cu prilejul manifestațiilor de 1 mai. Corespondenții presei străine aflați în ziua de 1 mai în capitala germană au relatat că demonstrațiile organizate de Ziua Muncii au fost marcate de tensiuni, ciocniri violente între forțele de ordine și manifestanți. Cifre furnizate de poliție arată că cel puțin 93 polițiști au fost răniți și 354 interpelați . „Violențele la adunările de 1 mai sunt absolut inacceptabile”, a reacționat Barbara Slowik, șefa poliției berlineze. Oficialul responsabil de afacerile interne ale Berlinului, Andreas Geisel, a condamnat „furia oarbă” cu care unii manifestanți au comis distrugeri și violenţe. Primarul Berlinului, Michael Müller, a declarat că „violența, ura și ignoranța nu-și au locul în societatea noastră nici cu prilejul zilei de 1 mai și nici în altă zi”.
Surse berlineze au relatat că cel puțin 30.000 de persoane au defilat în tot cursul zilei de sâmbătă în capitala Germaniei, cele mai multe adunări derulându-se totuși pașnic. Panourile purtate de demonstranți aveau scrise solganuri împotriva gestionării pandemiei, împotriva creșterii chiriilor sau împotriva politicii în privința migrației. Tensiunile au apărut în special către seară, când printre demonstranți se infiltraseră grupuri de persoane violente care nu respectau restricțiile sanitare, provocau distrugeri, atacau cu sticle și pietre forțele de ordine. De precizat că autoritățile au mobilizat sâmbătă la Berlin 5.600 de polițiști de teama unor grave incidente. Manifestații au avut loc sâmbătă și la Hamburg sau Frankfurt, marcate de incidente cu forțele de ordine și multiple arestări. Poliția a recurs și în aceste orașe la gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranții violenți.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. ” Tensiunile au apărut în special către seară, când printre demonstranți se infiltraseră grupuri de persoane violente care nu respectau restricțiile sanitare, provocau distrugeri, atacau cu sticle și pietre forțele de ordine „. Fix ca la noi … prin ’90 , cand ardeau autobuzele/MAI ; prea ieftina / chiar proasta-i imbarligatura !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW