2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

Biletele pentru persoanele cu handicap, distribuite și de ONG-uri

Guvernul a aprobat o hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.

Documentul adoptat dă posibilitatea eliberării biletului de călătorie gratuită de către DGASPC şi în baza cererii organizaţiilor neguvernamentale care au ca scop protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Aceste organizaţii vor putea ridica biletele de călătorie gratuită, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu DGASPC, urmând a le distribui membrilor săi. 

Soluţia vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, membre ale acestor organizaţii neguvernamentale şi constituie o măsură de sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi cu dificultăţi în mobilitate, dar şi una de debirocratizare.

La data de 31.12.2018 erau 323.365 persoane cu handicap grav şi 410.105 persoane cu handicap accentuat. Dintre aceste 733.470 persoane care aveau dreptul la transport interurban gratuit, doar 83.000 şi-au exercitat efectiv acest drept.

„Dorim să venim în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, astfel încât acestea să poată avea acces mai uşor la biletele de călătorie gratuită şi le mulţumim, cu această ocazie, partenerilor din organizaţiile neguvernamentale pentru sprijinul acordat în intermedierea acestui drept al persoanelor cu dizabilităţi. Prin această măsură continuăm procesul de debirocratizare început în acest mandat, proces pe care îl vom continua şi prin măsuri viitoare, a căror menire este aceea de a uşura, pe cât posibil, viaţa persoanelor cu dizabilităţi”, transmite ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW