marți, 18 februarie, 2020
0.5 C
București

Brexit: Filiala londoneză a JP Morgan a început transferul la Paris

Banca americană JP Morgan a cumpărat deja o clădire ce a aparținut băncii BNP Paribas, situată în Place Marché Saint-Honoré din Paris. Prima tranșă de funcționari bancari, în jur de 100, sunt așteptați foarte curând la Paris. În planul final figurează transferul a încă 300 de persoane. S-a aflat că, din prima tranșă de bancheri transferați, doar jumătate sunt francezi.

Nu este o noutate anunțul de mai sus. De mai bine de doi ani, banca americană JP Morgan se gândește la deplasarea echipei din Londra la Paris, ca urmare a plecării Regatului Unit din Uniunea Europeană. Proiectul se va concretiza în totalitate în cursul anului 2020. Clădirea achiziționată la Paris de la PNB Paribas poate găzdui până la 450 de persoane, ceea ce confirmă informațiile potrivit cărora până la finele anului vor fi transferate la Paris alte circa 300 de persoane aflate în activitate la ora actuală la Londra. Calendarul transferurilor, spun surse informate americane, poate fi modificat în funcție de evoluția discuțiilor privitoare la perioada de tranziție post-Brexit.

Dificultăți în transferul industriei financiare

Acum, la trei ani de la referendumul ce a decis plecarea Regatului Unit din UE, pentru mulți analiști politici și economici europeni, transferurile de echipe din sfera financiară de la Londra la Paris nu par a fi deloc simple, chiar dacă Europlace, asociația care reprezintă piața pariziană, a evocat o capacitate de relocare în capitala Franței de circa 4.000 de locuri de muncă în sectorul financiar. În ultima vreme, în contextul apropierii datei Brexitului, băncile cu activități la Londra au dat publicității anunțuri tot mai numeroase privind apropiate transferuri de personal la Paris.. Dar, remarcă publicații franceze, transferurile operate deja s-au limitat la cifre mici, la câteva zeci de persoane, mult sub planurile inițiale ce anunțau deplasări cu miile. Rămâne însă Bank of America, cu un plan foarte serios de transferuri în Franța. În noiembrie anul trecut a inaugurat o nouă filială la Paris cu 400 de persoane, în cea mai mare parte provenite de la Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus a atins stadiul epidemic în Japonia

În Japonia, transmit corespondenții presei internaționale, situația devine cu fiecare zi tot mai gravă la bordul pachebotului de croazieră Diamond...

Calendar

Astăzi La Teatrul Excelsior, de la 10.00, “Cenuşăreasa”. Distribuție: Alexandra Giurcă, Mihaela Coveșeanu, Oana...

Cu achiziţii de 1,5 miliarde de euro, noii investitori cresc concurenţa pentru cele mai bune active imobiliare din România

Piața imobiliară locală a atras în ultimii cinci ani peste 20 de investitori noi din...

TRENDING