vineri, 10 aprilie, 2020
12.2 C
București

Creșterea anuală a veniturilor Kaspersky din sectorul MSP a ajuns la 60%

Kaspersky License Management Portal (LMP) este un nou portal de tip self-service pentru furnizorii de servicii administrate (MSP) și distribuitori, menit să simplifice procesul de comandă a licențelor Kaspersky, managementul și raportarea.

Portalul permite, de asemenea, un plan de facturare pe parcurs a abonamentelor lunare, astfel încât partenerii le pot oferi clienților serviciile lor mai rapid.

Serviciile administrate reprezintă una dintre principalele tendințe pe piața IT, care crește an de an – numărul de companii MSP la nivel global este estimat să crească de la 48.000, în 2016, la 74.000, în 2021, conform evaluării Ami Partners. Pe măsură ce concurența crește tot mai mult, furnizorii de servicii au nevoie de mai multă automatizare pentru a simplifica și accelera vânzările și managementul abonamentelor.

Kaspersky License Management Portal le oferă furnizorilor de servicii administrate și distribuitorilor o platformă unică pentru a face comenzi și a gestiona toate abonamentele Kaspersky într-un singur loc.

O licență de trial poate fi generată pentru orice produs Kaspersky, în cloud sau la fața locului, astfel încât partenerii să poată încerca cu ușurință toate funcțiile, să își construiască serviciile și să le pună mai rapid la dispoziția clienților. Noul model de abonament le permite companiilor de tip MSP să crească sau să reducă numărul de abonamente în funcție de nevoile lor și să plătească numărul real de noduri pe care le folosesc în fiecare zi.

Distribuitorii și furnizorii de servicii administrate pot vedea rapoarte despre toți clienții lor, starea tuturor abonamentelor active și informații despre utilizarea licențelor în timp real. Portalul oferă și analize, astfel încât un partener să poată vedea ce servicii sunt furnizate, câte licențe sunt vândute și cum se modifică numărul dispozitivelor protejate. Acest lucru îi ajută pe parteneri să găsească noi oportunități de vânzare, sugerând upgrade–ul produsului sau soluții complementare de probă.

„Companiile de tip MSP reprezintă o prioritate strategică pentru Kaspersky, iar în ultimul an canalul Kaspersky MSP a înregistrat o creștere bună. Numărul partenerilor care s-au înregistrat și care vând deja continuă să crească. Drept urmare, creșterea anuală a veniturilor din sectorul MSP a ajuns la 60%”, spune Dmitry Golubtsov, Head of MSP Business, Kaspersky. „Lansarea portalului Kaspersky License Management este următorul pas în strategia noastră de a consolida ecosistemul de parteneri și de a le oferi instrumente care îi ajută să includă în oferta lor mai multe servicii bazate pe produsele Kaspersky.”

LMP este deja disponibil pe Kaspersky United Partner Portal. Acolo, partenerii pot găsi într-un singur loc toate informațiile și serviciile necesare pentru a lucra cu Kaspersky, inclusiv programe de training, marketing și resurse de informare, gestionarea licențelor și versiuni de probă ale produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Primăria Sectorului 1 va acorda peste 22.000 de burse elevilor

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat acordarea unui număr total de 22.556 de burse (de performanță,...

Program de public speaking pentru elevii și studenții din România

Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu SPEAKINGS, lansează primul program integrat de public speaking pentru elevii și studenții...

Firmele îşi vor putea achita online taxele către buget pe ghiseul.ro

Sistemul Naţional Electronic de Plată, operabil de pe ghiseul.ro, va fi extins pentru a introduce posibilitatea de...

Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 248

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat aseară bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns la 248.

TRENDING

UniCredit Bank lansează plățile în valută în aplicația de Mobile Banking

UniCredit Bank pune la dispoziția clienților săi...

Brexit: UE își numește un ambasador la Londra

La 1 februarie, o zi după Brexit, portughezul...