15.7 C
București
joi, 4 martie

Brexit: Pescarii britanici îi reproșează lui Boris Johnson că a capitulat în fața Bruxellesului

Pescarii britanici, dar și unii oameni politici britanici i-au reproșat premierului Boris Johnson că a vândut Uniunii Europene pe aproape nimic accesul în apele de pescuit britanice, în cadrul acordului post-Brexit.

Regatul Unit părăsește efectiv blocul comunitar la miezul nopții de 31 decembrie. În schimb, spun pescarii britanici, acordul comercial post-Brexit încheiat în ajunul Crăciunului prevede că mare parte a normelor actuale referitoare la pescuit rămân în vigoare încă cinci ani și jumătate. După expirarea perioadei respective, vor fi organizate anual consultări în vederea ajustării nivelurilor și condițiilor accesului UE în apele britanice.

Federația națională a organizațiilor pescarilor britanici a reproșat sâmbăta trecută că industria pescuitului a fost sacrificată de către Boris Johnson. “Până la urmă, primul ministru a fost cel care a luat decizia și a cedat în dosarul privind pescuitul, în pofida retoricii și a garanțiilor evocate”, a subliniat federația amintită într-un comunicat în care a spus clar că, în cazul industriei pescuitului, a avut loc o “înfrângere”.

Și primul-ministru al Scoției, dna Nicola Sturgeon, l-a acuzat pe premierul Boris Johnson că “a vândut pescuitul scoțian“.Foto: By Ben Shread / Cabinet Office, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84848522

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GREAT BR.IT.AIN. GREAT BRAIN, IT-Tishbite. The great brain of Tishbite. My brain. Creierul meu compus din foc nematerialnic, puteri fara materie si cele patru elemente APA, AERUL, FOCUL si PAMANTUL. Toate au reactii negative din cauza privarii mele de somn si a provocarii durerilor la CREIER din august 2015 pana-n prezent de catre FIARA din Cartea Apocalipsei careia i s-a dat sa faca razboi cu SFINTII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW