-1.1 C
București
marți, 1 decembrie

Brexit: Trei sferturi din întreprinderile britanice nu sunt pregătite pentru ieșirea din UE

Pe fondul crizei sanitare și al totalei incertitudini în jurul procesului de ieșire din Uniunea Europeană, al riscului unui Brexit fără acord privind relațiile viitoare cu Uniunea, marea majoritate a întreprinderilor britanice spun că nu se simt pregătite pentru a ieși din piața unică și uniunea vamală europeană. Această concluzie reiese dintr-un studiu realizat de asociația Institute of Directors (IoD) și dat publicității la începutul acestei săptămâni.

Doar un sfert din cei chestionați în vederea întocmirii studiului menționat se consideră pregătiți, în special cei din sectorul Finanțelor.

Jumătate din aproape 1.000 de responsabili de întreprinderi intervievați spun că în acest moment nu se pot pregăti din cauza perturbărilor create de pandemia de Covid-19 și a lipsei detaliilor privind condițiile ieșirii Regatului Unit din UE la încheierea perioadei de tranziție.

Asociația IoD cheamă la “punerea în aplicare progresivă, în interesul tuturor” a schimbărilor pe care le implică Brexit, precum și la ajutorarea PME pentru a avea acces la specialiști care să-iconsilieze în perspectiva plecării din UE. Mai ales că Regatul Unit a anunţat la începutul săptămânii un fond de 705 milioane de lire sterline (768 milioane euro) consacrat întăririi frontierelor țării până la expirarea perioadei de tranziţie post-Brexit, la finele anului.

Posibil un Brexit “fără acord”

Ministrul de stat britanic Michael Gove a ținut să sublinieze, într-o declarație pentru BBC, că Regatul Unit “va fi în afara pieței comune europene și a uniunii vamale” chiar dacă Londra și Bruxelles nu ajung la un acord privind relațiile lor post-Brexit. Michael Gove a evocat “unele progrese” la negocieri, în ciuda existenței unor deosebiri de poziții. A arborat însă un “optimism” fără “un entuziasm excesiv”.

O nouă rundă de negocieri cu reprezentanții UE este așteptată după 20 iulie, la Londra.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GREAT BR.IT.AIN. GREAT, BRAIN, IT-Tishbite. The great brain of Tishbite. Maretul meu CREIER e privat de somn si-i se provoaca dureri din august 2015 pana-n prezent. M-am imbolnavit de inima. Din aceste cauze Marea Britanie are foarte mult de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW