13.9 C
București
luni, 17 mai

Brexit: UE își numește un ambasador la Londra

La 1 februarie, o zi după Brexit, portughezul Joao de Almeida, fost ambasador al UE la ONU și în Statele Unite, devine primul ambasador al Uniunii în Marea Britanie și Irlanda de Nord.

La 31 ianuarie, Comisia Europeană își va închide birourile din capitala britanică, instalându-și în același timp, în același sediu, birourile unei delegații a UE, așa cum Bruxellesul are pretutindeni în țări terţe. Noua ambasadă va avea 26 persoane.

Cine este ambasadorul UE la Londra

CV-ul lui Joao de Almeida este impresionant. Are o experiență de trei decenii în diplomație, în calitate de funcționar european. De formație jurnalist, domnia sa are studii de istorie la Universitatea din Lisabona. A fost purtător de cuvânt și șef de cabinet al fostului președinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso în perioada 2004-2009. În 2010 devine reprezentantul UE în Statele Unite, iar din 2015 devine ambasadorul Uniunii la Națiunile Unite. Presa portugheză a precizat că misiunea lui Joao Vale de Almeida la Londra se va asemăna în bună parte cu cea pe care a îndeplinit-o ca ambasador la Washington, respectiv stilul de relații ale UE cu terțe țări.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW