Bucureștiul are cele mai mici costuri de închiriere auto

Biroul asiguratorilor auto din Romania BAAR a realizat o analiza privind pre ț urile de închiriere ale autoturismelor cu scopul de a observa dacă există diferențe semnificative intre tarifele utilizate in Romania față
de alte țări învecinate.

In cercetare au fost analizate 424 prețuri de închiriere colectate prin intermediul platformei online https://www.rentalcars.com.

„Această analiză va fi continuată de BAAR iar rezultatele ei vor fi făcute public atât pentru informarea consumatorilor cât și a autorităților competente pentru analizarea unor potențiale abuzuri in piață.” a
declarat Madalin ROSU, Presedintele BAAR.

Având în vedere numărul mare de modele de autovehicule prezente pentru închiriere în intervalul selectat autovehiculele au fost grupate pe clase conform clasificării europene de mai jos:

Cele mai importante concluzii ale acestei analize sunt urmatoarele:

  • Din distribuția costurilor de închiriere pe mărci si orașe se poate observa că tarifelul mediu de închiriere din București este cel mai mic dintre cele practicate în orașele comparate pe clasele de autovehicule A, B, C si D.
  • Cele mai frecvente autovehicule găsite pentru închiriere în perioada selectată au fost cele din clasele B si C.
  • Costurile de închiriere pentru autovehiculele din clasa C (Skoda Octavia si Opel Astra) sunt cele mai mici in Bucuresti la furnizorii specializati;
  • Tariful mediu facturat către asigurătorii RCA este mai mare față de tariful mediu pe zi utilizat de firmele de închiriere în lipsa unei polițe RCA.
  • În cele mai multe cazuri durata de închiriere facturară către asigurătorii RCA este cuprinsă între 1 și 6 zile.
  • Există și situații în care închirierea se face pe o durată mai mică de o zi
  • Plajă de tarife este semnificativ diferita intre furnizorii specializați si cei care au emis facturi către asigurătorii RCA din România;
  • Un procentaj de 49% din totalul firmelor de închirieri au fost înre-gistrate după anul 2017, an în care a fost introdusă în legea 132/2017 si prevede-rea privind acoperirea cheltuielilor aferente lipsei de folosință pentru persoanele fizice.

Din distribuția costurilor de închiriere pe mărci si orașe se poate observa că tarifele de închiriere din București este cel mai mic dintre cele practicate în orașele comparate pe clasele de autovehicule A, B, C si D.

Cele mai frecvente autovehicule găsite pentru închiriere în perioada selectată au fost cele din clasele B si C.

Au fost identificate 2 modele prezente in toate orașele București, Budapesta, Bratislava, Var-șovia și Praga, respectiv: OPEL ASTRA și SKODA OCTAVIA.

Se poate observa faptul că tariful mediu de închiriere pentru fiecare dintre aceste două mărcii si modele este cel mai mic in București .

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW