Mutarea începerii școlii a afectat numărul rezervărilor hoteliere în septembrie

Conform datelor platformei de rezervări Travelminit.ro, luna septembrie a beneficiat de mult mai puține rezervări la hotelurile și pensiunile din România, unul dintre posibilele motive fiind și devansarea începerii școlii.

Astfel, dacă în mod tradițional școala începe în a treia săptămână a lunii septembrie, în 2019 școala a început pe 9 septembrie fapt ce a determinat turiștii români să renunțe la planurile de vacanță pentru a doua săptămână a lunii septembrie.

Prima săptămâna din septembrie, ultima săptămâna de vacanță

Anul acesta cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când platforma Travelminit.ro a înregistrat peste 20.000 de înnoptări.

Cele mai solicitate regiuni turistice din România în această perioadă sunt zonele montane (Brașov și Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighișoara),  stațiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) dar și stațiunile de pe litoralul românesc: Mamaia și Eforie Nord fiind în topul preferințelor turiștilor români.

Scădere de până la 70% a rezervărilor pentru restul lunii septembrie 

Începând cu a doua săptămâna a lunii septembrie, numărul rezervărilor scade cu până la 66%, cele mai puține rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când se depășesc cu puțin 7500 de înnoptări.

Trendul a fost similar și anul trecut, diferența fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare și în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% față de prima săptămână. 

Familiile nu mai călătoresc după ce începe școala

În ciuda prețului vacantelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie față de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea școlii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puține înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend.

Prețul mediu al unei vacanțe în luna septembrie este de 172 euro față de 204 euro în luna august. 

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Deci prima sinistra a tarii a sabotat turismul cu buna stiinta ? N-o acuzati degeaba, oameni buni, ea n-are buna stiinta de nimic. Si le mai da hotelierilor o lovitura si in februarie, cand copiii se duceau la munte o saptamana la pret redus, tinandu-i acu in scolile pe care le incalzeste inutil 10 zile in plus, on timp ce se plange ca nu are bani la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW