vineri, 28 februarie, 2020
7.2 C
București

Bugetul pe 2019 a fost aprobat de către Parlament

Parlamentul a aprobat vineri în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului proiectul de buget pe 2019, cu 275 de voturi pentru, 122 de voturi împotrivă şi 2 abţineri.

Mai multe amendamente la forma bugetului adoptată de Guvern au trecut în această săptămână de dezbateri în Parlament, printre care şi un amendament depus de PNL prin care alocaţiile copiilor cresc începând cu 1 martie. Acesta a provocat un scandal în plen după ce coaliţia PSD-ALDE a fost luată pe neaşteptate cu trecerea proiectului şi iniţial a vrut reluarea votului. Acesta va duce la majorarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2019 cu 2.130.528.000 lei.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiilor va fi deficitul bugetului general consolidat, care ar creşte astfel de la 2,55% la 2,76%. Dragnea a explicat că pentru schimbarea deficitului bugetar este necesară modificarea legii plafoanelor bugetare.

De asemenea, un amendament depus chiar de Liviu Dragnea şi adoptat de Parlament prevede tăieri din bugetul SRI în valoare de 30 de milioane de lei. 

Tot prin decizia lui Liviu Dragnea s-a prevăzut suplimentarea bugetelor Ministerului Sănătăţii şi CNAS cu 295.000.000 lei, bani care provin din bugetul SRI. Această sumă e destinată finanţării programului privind vitamina D, a programului “Panorama”, care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate, programului de testare a markerilor tumorali şi programului “Diabet juvenil”.

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Brexit: Uniunea Europeană se pregătește pentru un final fără acord privind viitoarele relații cu Regatul Unit

Uniunea Europeană i-a încredințat lui Michel Barnier mandatul pentru a purta negocierile cu Regatul Unit privind viitoarele relații după perioada...

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional Bucureşti, de la 20.00, ”Orchestra Titanic”. Distribuție: Mihai Constantin, Claudiu...

TRENDING