Când auzim sau când citim cuvintele „cafea măcinată”, de multe ori ne aducem aminte de mirosul inconfundabil și aroma unică pe care ea o are, trezind în noi dorința irezistibilă de a bea o cafea.
Una dintre cele mai simpatice povestioare din istoria descoperirii cafelei începe în Etiopia, odată cu povestea lui Kaldi și caprele sale. Kaldi a fost un pastor de capre etiopian care a observat pe una din pășuni, că turma lui de capre se purta ciudat. Caprele aveau o energie ieșită din comun, ele țopăiau și dansau. Investigând, Kaldi a descoperit ca ele mâncau niște fructe de pădure roșii și a ajuns la concluzia că aceasta a fost cauza comportamentului lor ciudat. El a împărtășit această descoperire unui călugăr care a fost deosebit de încântat să găsească o metodă de a avea energie chiar și pe timpul nopții, pentru că astfel putea rămâne treaz mai mult timp pentru a se ruga. Împărtășind marea descoperire și cu un alt călugăr, Kaldi susținea ca acesta nu a fost atât de încântat și, aruncând boabele de cafea în foc, a rezultat o aromă minunată, care a devenit astfel, prima cafea prăjită din lume. La scurt timp după aceasta întâmplare, boabele prăjite au fost măcinate și fierte pentru a putea fi băute. Așa s-a născut cafeaua pe care o știm noi astăzi.
Chiar dacă povestea simpatică a lui Kaldi nu a putut fi demonstrată niciodată, faptul că cafeaua a fost descoperită în Etiopia, este un lucru cert. Fiind exportată din orașul port Mocha din Yemen în secolul al 15-lea, devenind atât de populară, cafeaua a primit sinonimul mocha.
În ziua de azi găsim o varietate mare de sortimente de cafea măcinată clasică, dar și cafea măcinată exotică. Dacă profiți de gama variată de producătri și sortimente de cafea măcinată, te poți bucura de o experiență diferită cu fiecare ceașcă de cafea pe care o bei. Printre producătorii de brand găsim cafea măcinată Lavazza, Illy, Jacobs, Davidoff, Pellini, Arabica, Corsini, Dallymar, Vergnano, Manuel, Domingo Caffe etc.
Pentru că dorința de a bea o cafea bună în fiecare dimineață sau chiar după masa de prânz a fost una de excepție, comercianții au introdus-o în ofertele lor, și astfel găsim cafea măcinată în fiecare restaurant.
Servind cafea proaspătă, de calitate, dar și alte băuturi sau platouri cu renumele de “gust adevărat”, cum este și cazul unui renumit restaurant din Cluj-Napoca, vă puteți crește clientela. Când vine vorba de cafea măcinată, nu multe restaurante înțeleg că trebuie pus accent pe toate detalile, de la măcinarea boabelor până la preparare cafelei propriu-zise.
După ce v-ați ales o aparatură potrivită pentru restaurantul dumneavoastră, petru a servi o cafea de calitate, trebuie să utilizați o cafea cu boabe întregi. Măcinarea boabelor de cafea în timp real este soluția ideală pentru a servi cafeaua mereu prospătă. Cafeaua din boabe întregi își păstrează prospețimea și gustul mai mult timp.
Este important și felul în care măcinați boabele de cafea. În timp ce pentru un expresso îndrăzneț trebuie să măcinați cafeaua foarte fin, pentru un expresso clasic măcinarea poate fi mai grosieră. Ca să vă asigurați că măcinați cafeaua atât cât trebuie, alegeți râșnița de cafea potrivită.
Când cafeaua este preparată corect, ea devine un deliciu aromat și atrăgător.