10.2 C
București
marți, 20 aprilie

Canada, prima țară care s-a retras de la Jocurile Olimpice

Canada nu va trimite niciun sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a solicitat amânarea acestora din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către Comitetul Olimpic Canadian (COC) şi Comitetul Paralimpic Canadian (CPC).

Canada devine, astfel, prima ţară care ia decizia să nu trimită sportivi la Tokyo, în cazul în care Jocurile se vor desfăşura aşa cum este prevăzut, între 24 iulie şi 9 august 2020.

„COC şi CPC solicită imperios Comitetului Internaţional Olimpic, Comitetului Internaţional Paralimpic şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii amânarea Jocurilor cu un an”, se precizează în comunicatul celor două instanţe, susţinute de comisiile sportivilor, organizaţiile sportive naţionale şi guvernul Canadei.

„Chiar dacă recunoaştem complexitatea inerentă a unei amânări, nimic nu este mai important decât sănătatea şi securitatea sportivilor noştri şi a comunităţii mondiale”, explică cele două organizaţii.

Tot în cursul zilei de duminică, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a admis pentru prima oară posibilitatea unei amânări a competiţiei, solicitată tot mai insistent de lumea sportului. Forul olimpic mondial şi-a oferit un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie. A asigurat, totodată, că o anulare pur şi simplu a Jocurilor de la Tokyo „nu figurează pe ordinea de zi”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW