Când toate prețurile cresc, Plățile Instant se ieftinesc, în procesarea interbancară

Începând de vineri, 5 noiembrie 2021, plățile instant (plăţile cu execuție în timp real) sunt oferite de către TRANSFOND comunității financiar bancare românești la un preț mai mic decât ordinul de plată obișnuit (OP) – 0,45 lei/per plată instant (față de 0,51 lei – costul procesării unui OP). Plățile instant devin astfel cel mai ieftin serviciu de infrastructură de plăți de retail oferit de TRANSFOND, comisionul pe tranzacție în infrastructura de plăți instant cunoscând o diminuare cu 11,8% față de nivelul precedent și comparativ cu ordinul de plată clasic.

În acest moment, serviciul este furnizat clienților proprii de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, BCR și Vista Bank, iar rețeaua plăților instant se extinde în mod continuu, alte 4 instituții financiare fiind în fază avansată de testare și înrolare.

TRANSFOND a oferit comunității financiare românești două elemente fundamentale ale viitorului ecosistem de plăți de retail în timp real: infrastructura centrală de plăți instant (în aprilie 2019) și serviciul de inițiere a plății utilizând numărul de mobil în locul IBAN-ului, AliasPay (în martie 2020) și are în derulare, împreună cu întreaga comunitate bancară, cu sprijinul Băncii Naționale a României și al Asociației Române a Băncilor, o serie de noi proiecte în completarea acestui ecosistem. În timp, ordinele de plată instant vor înlocui ordinele de plată obișnuite, pe măsură ce și economia reală a României se va alinia la această „nouă normalitate” în plățile de retail.

Serviciul este disponibil fără întrerupere (24/7), iar fondurile sunt transferate între conturile clienţilor instantaneu. Pot efectua plăți instant atât persoane individuale, cât și juridice. Serviciul garantează efectuarea plăților și administrarea informațiilor atașate acestora în condiții de siguranță deplină, funcțională și informatică.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW