Carambol cu peste 100 de persoane pe Autostrada Soarelui

Maria Zărnescu (b1tv.ro)

Pe Autostrada Soarelui (A2), dimineața zilei de vineri, 16 iulie, a început nefericit pentru cel puțin 40 de șoferi, implicați într-un carambol rutier. Mai multe victime au fost raportate de forțele de intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină, începând cu kilometrul 174 până la kilometrul 184, pe sensul de mers dinspre București, către Constanța. La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere, pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

Raed Arafat a anunțat că sunt peste 40 de autoturisme implicate în accidentul în lanț care a avut loc vineri pe autostrada A2.

„Noi avem trei puncte unde sunt maşini accidentate, între km 172 şi km 183. Numărul maşinilor accidentate, din ce am înţeles, depăşeşte 40”, a spus șeful DSU, potrivit Agerpres.

Până la acest moment, 14 persoane au fost evaluate medical, iar la Constanța a fost declarat plan roșu de intervenție și plan alb, având în vedere numărul autoturismelor implicate în carambol.

„Planul roşu a însemnat trimiterea de la Constanţa a unui număr mai mare de echipaje de prim-ajutor de terapie intensivă mobilă – un echipaj şi 13 echipaje de la serviciul de ambulanţă, iar din judeţele limitrofe – din Ialomiţa, s-au trimis echipaje de descarcerare de prim ajutor şi de pompieri de stingere şi s-au trimis şi de la Călăraşi maşini de descarcerare şi de multiple victime, iar de la Bucureşti s-au trimis zece maşini de tip B, două maşini de terapie intensivă de tip C, un post medical avansat, o maşină de multiple victime şi o maşină de descarcerare”, a mai adăugat secretarul de stat Raed Arafat.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW