„Caravana” PNRR a trecut prin Timişoara

Vineri, 23 iulie 2021, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, s-a aflat la Timișoara pentru o discuție despre stadiul proiectelor cu fonduri europene și finanțarea proiectelor Timișoarei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat MIPE.

În cadrul vizitei, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a avut o întâlnire vineri dimineață, la sediul Primăriei Timișoara, cu Dominic Fritz- primarul Timișoarei, Ruben Lațcău-viceprimarul Timișoarei, Cristian Moș-vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Cristian Ghinea a vizitat locația viitoarei Maternități municipale care va avea 236 de paturi și ar urma să fie finalizată în 2025, apoi șantierul de reabilitare a liniilor de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor, investiție care se derulează cu finanțare din fonduri europene.

“Mă bucur să văd că lucrurile se schimbă cu bani europeni și se vor schimba și mai accelerat. Ce e remarcabil la acest șantier este faptul că vorbim de o linie de tramvai dezafectată, care acum va fi refăcută și aceasta este exact direcția în care trebuie să ne mișcăm noi, ca țară. Am primit de la Primăria Timișoara multe idei legate de transportul verde și este exact ceea ce așteptam. Transportul electric este viitorul, că vorbim de tramvaie, de căi ferate, de mașini electrice, PNRR are investiții semnificative în toate aceste direcții și m-aș bucura ca Timișoara, care pe vremuri a fost unul dintre printre primele orașe din Europa care a mers pe această direcție, să fie printre primele orașe din România care să aibă cea mai mare parte a transportului verde“, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

În PNRR, Timișoara mai are pentru finanțare și Traseul Revoluției, pe care ministrul Cristian Ghinea a spus că și-ar dori să revină să îl inaugureze; noua Maternitate, linii de tramvai reabilitate și alte proiecte, precum EuroVelo.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW