15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai

Care sunt cele mai interesante beneficii pe care companiile le-au oferit angajaților în 2019

Unele companii cheltuiesc anual bugete de sute de mii de euro pentru fidelizarea angajaților. Și deja se știe că salariul nu este singurul motiv pentru care un angajat acceptă sau nu o ofertă. Banii nu mai reprezintă uneori un stimulent suficient pentru angajați.

Așadar, companiile au început să invente tot felul de combinații de beneficii pentru a stimula angajații și pentru a-i fideliza. Iată mai jos un top cu cele mai interesante beneficii pe care marile organizații le-au oferit angajaților în 2019.

1. Abonamentele de servicii medicale

După beneficiile clasice acordate sub formă de tichete de masă, aceste abonamente cu servicii medicale sunt cele mai întâlnite. De asemenea, sunt foarte apreciate de angajați.

Aceștia se bucură să știe că sunt asigurați și, în cazul în care întâmpină o problemă medicală, pot apela la servicii de sănătate premium în baza acestor abonamente.

2. Programe de training și cursuri profesionale

Deși aceste programe par a ajuta mai mult compania, deoarece practic își pregătește angajații pentru a ocupa diverse poziții, ele sunt foarte apreciate și în rândul angajaților.

De fapt, chestionați despre ce anume își doresc în plus față de salariu, angajații răspund adeseori că și-ar dori mai multă implicare din partea companiei în dezvoltarea lor.

3. Zile de home office

Relativ noi în grila de beneficii, zilele de lucru de acasă sunt din ce în ce mai apreciate. Marile companii au început să le acorde constant și să facă din asta un standard. În fiecare lună angajații au dreptul la cel puțin o zi de lucru în afara biroului.

4. Abonamente la săli de sport

De cele mai multe ori, companiile încearcă să combată sedentarismul de la birou prin astfel de beneficii. Și acestea sunt foarte importante și extrem de apreciate de către angajați.

5. Gustări și cafea gratis la birou

Prin servicii specifice de închirieri espressoare, companiile încep din ce în ce mai des să ofere cafea gratis angajaților la birou. Iar cafeaua premium, proaspăt realizată, este un deliciu pentru angajați.

În plus, aceștia primesc și gustări sau fresh & snack bar la birou, alături de băutura lor preferată.

6. Decontarea transportului

Acesta este și el un beneficiu clasic oferit de toate companiile, în general. Fie sub forma unui abonament, fie sub forma mașinii de serviciu, acest beneficiu se acordă mai ales angajaților care fac naveta.

Deși este un bonus pe care angajații îl așteaptă de cele mai multe ori de la sine, acesta este destul de consistent, mai ales când este vorba de mașina de serviciu oferită fiecărui angajat. Tocmai de aceea, de obicei beneficiază de el doar angajații din poziții de conducere sau cu rang mai înalt în companie.

Sursa: https://docs.google.com/document/d/1XVWbZiKQ2Mz6_FzHFd4s7oM0HtXt9P72XglKPBM_Jng/edit?usp=sharing

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW