Cariera artistică a fiului lui Joe Biden pune în încurcătură Casa Albă

Expozițiile și vânzările de picturi ale lui Hunter Biden, fiul președintelui american, cunoscut ca avocat și om de afaceri devenit pictor, au început să provoace unele comentarii deloc pozitive privind riscul ca industriași sau oameni ai finanțelor să îi cumpere lucrările cu scopul de a atrage bunăvoința Casei Albe. Administrația Biden, care dorește să se prezinte fără reproșuri în plan etic, a fost deja interpelată referitor la cariera artistică a lui Hunter Biden, cunoscut cu alt profil profesional.

Casă Albă a reacționat, dând asigurări că vor fi luate toate precauțiile deontologice necesare în legătură cu orice expoziție și licitație organizate în vederea vânzării picturilor lui Hunter Biden. Până acum, tablouri ale acestuia s-au vândut la prețuri între 75.000 și 500.000 dolari.

Presa americană reamintește că Hunter a fost una dintre țintele favorite ale fostului președinte Donald Trump. Acesta a provocat un adevărat scandal în campania prezidențială legat de interesele economice în Ucraina și în China promovate în perioada în care tatăl său a deținut funcția de vicepreședinte al Statelor Unite în administrația Obama (2009-2017).

«Orice ofertă anormală va fi respinsă»

Pentru a opri criticile, comentariile de orice fel, Casa Albă a dat asigurări că va lua precauțiile deontologice necesare legat de orice expoziție și vânzare de picturi ale lui Hunter Biden. La 9 iulie, Casa Albă a anunțat instituirea unui sistem ce-i permite lui Hunter Biden să-și exercite noua pasiune cu respectarea confidențialității privind orice tranzacție și absența contactului cu cumpărătorii. Toate operațiunile privind vânzarea operelor lui Hunter vor fi conduse de un galerist profesionist. Orice ofertă anormală va fi respinsă, a explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. Galeristul nu va putea furniza informații referitoare la cumpărători sau potenţiali cumpărători, asigurându-se «totală protecție și transparență».

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. D’apoi vezi … ca d’aia germanicii fac ceea ce fac ; pen’ca pestele de la cap se’mpute: odrasle … pacate nationale ! Vedeti-l pe naparstocul/fiu al MARELUI TIRIAC, ori pe zaludul nicusor/odrasla Ceausetilor s.a.m.d. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW