Taifunul Kammuri a lovit din plin: 17 morţi şi circa jumătate de milion de persoane strămutate în Filipine

Dezastru în Asia după ce Taifunul Kammuri a măturat statul insular Filipine. Cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața şi circa jumătate de milion de persoane au fost strămutate, potrivit b1.ro.

Pagubele materiale sunt de asemenea uriașe, în condițiile în care peste 6.500 de case şi un aeroport au fost deteriorate de vânturile puternice care au însoţit taifunul, în timp ce unele case din lemn au fost complet distruse.

Kammuri s-a transformat într-o furtună tropicală pe măsură ce s-a îndepărtat de Filipine, a declarat biroul meteo local în ultimul său buletin, scrie Agerpres.

Furtuna este în prezent însoţită de rafale de 115 km/oră şi se deplasează spre vest, cu 15 km la oră, urmând să părăsească teritoriul filipinez până miercuri seara sau joi dimineaţă, potrivit meteorologilor.

Kammuri a forţat 495.408 de oameni să-şi părăsească locuinţele din zonele afectate, cele mai multe în regiunea estică Bicol şi în provinciile din împrejurimi, a declarat Biroul naţional de reducere a riscurilor în caz de dezastre.

Peste 520 de zboruri locale şi internaţionale au fost anulate din cauza închiderii marţi, timp de 12 ore, a Aeroportului Internaţional Ninoy Aquino din Manila, fiind afectaţi 150.000 de pasageri, au indicat oficialii.

Aeroportul s-a redeschis, iar autorităţile au precizat că speră ca zborurile să revină la normal miercuri.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. TAIFUN 6/13 BUDDHA 6, TISBITUL 13, T.A.I.FUN. TI-Tisbitul, AFUN-Nufar. Nufarul Lui Buddha si Tisbitul (pentru tarile asiatice buddhiste).
    TAIFUNUL 8/16 DUMNEZEU 8, ILIE 8, TISBITUL 8, Iisus Hristos 16, Ilie Tisbitul 16; Taifunul 8/12 HRISTOS DUMNEZEU 8/12; T.A.I.FUN.UL. TIUL-Tisbitul, AFUN-Nufar. Nufarul Lui Hristos Dumnezeu si Tisbitul. Acestea sunt numerele literelor si laturilor numelor divine impreuna cu definitiile ceresti, prin care taifunurile sunt create pe Terra si pe celelalte planete din Cosmosul infinit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW